vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Het overstroomde Binnenland wordt in het oog gehouden

lees ook ...

Bus- en bootprijzen zullen gesubsidieerd worden

De overheid zal de Particuliere Lijnbushouders Organisatie, het Nationaal Vervoer Bedrijf en de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname subsidieren om te voorkomen dat de prijs van openbaar ve...

Verschillende gebieden in het binnenland zijn vanwege zware regens overstroomd, waarbij vooral het Matawaigebied en Paamaka zwaar zijn getroffen. Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) overhandigde op donderdag 15 april 2021,  250 pakketten aan de granman van het Paamakagebied. Vervolgens werden op vrijdag en 16 april via de districtscommissaris van hetzelfde gebied, 50 pakketten aan noodhulp gedistribueerd.

Eerder had de regering hulpgoederen verstrekt in de getroffen gebieden waaronder voedselpakketten en dekens. President Santokhi en Vicepresident Brunswijk hebben zich snel na de calamiteit in het gebied georiënteerd en spraken met kapitein Lesley Valentijn. De minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuel oriënteerde  zich in het Matawaigebied.

Uiteindelijk werd een totaal van 300 pakketten en 2500 liters water uitgedeeld. De regering houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Er is dagelijks goed contact betreffende de waterstanden. Verder monitoren de autoriteiten constant de eventuele verplaatsingen van mensen. Dit geschiedt via districtsbesturen en het traditioneel gezag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet overstroomde Binnenland wordt in het oog gehouden