woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
5
(1)

Het Openbaar Ministerie en het PCS tekenen overeenkomst

lees ook ...

Ziekenhuizen Paramaribo fuseren voor kwaliteitszorg

De  ziekenhuizen in Paramaribo moeten fuseren om optimaal te kunnen functioneren en beter zorg te garanderen. Dit heeft president Santhoki meerdere keren naar voren gebracht. Kort voor de wekelijkse v...

Het Korps Politie Suriname heeft de samenleving vandaag laten weten dat er op woensdag 26 oktober 2022 er een overeenkomst is getekend tussen de staat Suriname,(het Openbaar Ministerie) en het Psychiatrisch Centrum Suriname voor de dienstverlening in de geestelijke gezondheidszorg.

In artikel 5 van de overeenkomst onder kop Overleg en wederzijdse scholing is onder meer het volgende opgenomen: Op regelmatige basis vindt er tevens wederzijdse scholing tussen het Openbaar Ministerie en eventueel het Hof van Justitie en de rapporteurs van het PCS plaats. Op maandag 31 juli jongstleden is hier de aanzet voor gegeven, waarbij leden van het Hof, OM en PCS bij elkaar kwamen in een sessie.

Het doel van de bijeenkomst was het bevorderen van de samenwerking tussen de verschillende partijen binnen het strafrechtsysteem met de intensie om beter begrip te krijgen van elkaars gespecialiseerde kennisgebieden maar ook om de verantwoordelijkheden en rollen voor iedere partij vast te stellen. De discussie ging meer over hoe de taken uitgevoerd zullen worden.

Enkele onderwerpen die aan de orde kwamen:· psychische functies over het algemeen
·psychiater en psycholoog, verschillende deskundigen, differentiatie, wie doet wat; de
maatschappelijk werker – wanneer informatie nodig is over sociale achtergrond
· wie kan de toerekeningsvatbaarheid beoordelen;· wanneer en welke rapportages vragen; pre screening, voordat gevraagd wordt om rapportages; terminologie bij de verschillende deskundigheidsgroepen; · terminologie in de ten laste legging; onderscheid tussen schuld en opzet; wat wordt met het rapport gedaan door de rechter/ waarvoor wordt het gevraagd en waarvoor wordt het gebruikt; waarover willen de officieren/rechters informatie; casuïstiek.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet Openbaar Ministerie en het PCS tekenen overeenkomst