dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
3.5
(2)

Het onderwijs krijgt komend jaar meer aandacht

lees ook ...

Saya requests that the president make contact and conversati...

President Chandrikapersad Santokhi has been urged to interact more with society and directly address the populace by businessman Jean "Saya" Mixon. On Saturday, March 18, Mixon was welcomed by the hea...

Het onderwijs en in het bijzonder het beroepsgericht onderwijs krijgt in het nieuwe jaar meer aandacht. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi bij de voortzetting van de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) op donderdag 11 november 2021 in de assemblee. Dit moet worden gezien in het kader van het ontwikkelen van local content.

De ontwikkelingsvisie van de regering moet middels het uitvoeren van projecten resulteren in het verwezenlijken van de vastgestelde doelen voor het onderwijs. Naar zeggen van de president is het van eminent belang dat de samenleving zoveel mogelijk productiegericht wordt ingezet en voorzien wordt van de juiste tools. Daartoe is goed onderwijs op de diverse niveaus in de vorm van scholing, opleidingen en trainingen een vereiste. Dit geldt voor zowel het praktisch beroepsgericht- als het academisch wetenschappelijk onderwijs.

Het staatshoofd zei verder dat in de ontwikkeling van Suriname het binnenland als gelijkwaardig wordt betrokken. Voor het eerst in de geschiedenis van ons land krijgt het binnenland middelbare scholen. Op Moengotapu zal de recentelijk geopende eerste middelbare school uiteindelijk met een internaat voor 360 studenten in 2022 gecompleteerd zijn. Daarnaast wordt er in het district Para ook een middelbare school opgezet voor 216 studenten.

“Om de weerbaarheid van kunstenaars en craftwerkers te vergroten zal bijzondere aandacht besteed worden aan de norm van onze eigen kunst en cultuur en voor studenten wordt met ingang van dit academisch jaar, busvervoer bijna gratis en worden studieleningen beschikbaar gesteld,” gaf de president verder aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet onderwijs krijgt komend jaar meer aandacht