maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
5
(1)

Het komt goed met Suriname Eye Center

lees ook ...

Chinees kennismakingsbezoek aan parlement versterkt goede ba...

Op donderdag 7 december 2023 bracht Ai Ping, de vicepresident van de Chinese Association for International Understanding (CAFIU), een kennismakingsbezoek aan De Nationale Assemblee in Suriname. De del...

Algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Claudia Redan heeft de samenleving gerust gesteld. Zij heeft meegedeeld dat materialen voor diverse oog-operaties vrijdag in Suriname aankomen. Het modern oogziekenhuis Suriname Eye Center (SEC) wordt eind juli geopend. Er is in het Caribisch gebied geen ander op dit niveau.

Het ziekenhuis komt tot stand door een public private partnership met Kirpalani en Iamgold. Redan verzekert dat zaken worden afgehandeld. Patiënten en specialisten hebben hun misnoegen geuit, omdat een aantal operaties niet door konden gaan.

De situatie over de gezondheidszorg en het SEC zijn ook onderwerp van gesprek  geweest dinsdag in de DNA, waar veel kritiek geleverd is op de gezondheidszorg.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft gewerkt aan het vrijmaken van middelen voor de  aanschaf van medisch apparatuur ter waarde van  € 600.000.Redan zegt dat de middelen reeds zijn vrijgemaakt, maar de gevolgen van covid-19 zorgen nog steeds voor uitdagingen bij het ontvangen van leveringen uit het buitenland. “Patiënten die nu het oogcentrum bezoeken zien de fysieke veranderingen en verbeterde werkomgeving. Met de investering medical equipment en materialen, die deze week binnenkomen, gaan wij richting normalisering”, meldt zij verder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet komt goed met Suriname Eye Center