woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(2)

Het Klaaskreek Tapyari Festival: een cultureel feest vol traditie en avontuur

lees ook ...

Jongen vermist na zwemincident bij goudveld in Nieuw Koffiek...

Tijdens een zwemincident bij een goudveld in Nieuw Koffiekamp verdween RN (16) in de diepte. Er wordt gevreesd dat hij verdronken is. Ondanks zoekacties tot gisteravond, bleef het gewenste resultaa...

Het “Klaaskreek Tapyari Festival” is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in het gebied van Klaaskreek, gelegen in het binnenland van Suriname. Dit festival viert de culturele en historische rijkdom van de inheemse Tapyari-gemeenschap, die leeft in en rondom Klaaskreek.

Tijdens het festival worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder traditionele dansen, muziekoptredens, ambachtelijke markten, culinaire hoogstandjes en educatieve tentoonstellingen. Het doel van het festival is om de lokale cultuur te promoten, de banden tussen de gemeenschappen te versterken en bezoekers de kans te geven om meer te leren over de tradities en levenswijze van de Tapyari-mensen.

Het “Klaaskreek Tapyari Festival” is niet alleen een viering van culturele diversiteit, maar ook een gelegenheid voor mensen uit verschillende achtergronden om samen te komen, te genieten van entertainment en een gevoel van gemeenschap te ervaren.

Geniet van de sfeer foto’s:

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet Klaaskreek Tapyari Festival: een cultureel feest vol traditie en avontuur