donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
4
(1)

Het kabinet van de President heeft een trimbaan

lees ook ...

Historie inheemsen mag nooit ontbreken bij Suriname museum

Een delegatie van de Stichting Suriname Museum onder leiding van voorzitter Jan Gerards bezocht woensdag de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS). De organisatie is in Amsterdam bezi...

Op het terrein van het Kabinet van de President is op 6 maart 2021 een trim casu quo sportbaan in gebruik genomen. De bedoeling hierachter is om door middel van sport een gezond leven en vooral de teamgeest onder het personeel en de leden van het kabinet te bevorderen. Het betreft de eerste fase van een project dat verder aangevuld zal worden met kleedhokken, douchecellen, een mini-voetbalveld en een gym.

President Chandrikapersad Santokhi zei bij de ingebruikname van de baan dat het kabinet al  7 maanden aanzit en dat het vooral ging om performance en toewijding. Maar dit vraagt  ook om een gezond leven. Het staatshoofd legde vooral de nadruk op de sfeer waarin er gebruik kan worden gemaakt van de baan: een stukje natuur, dichtbij de Surinamerivier en met een veelheid aan vogels in de omgeving. “Het vermindert de stress en brengt rust. Het zal de teamgeest en de gezondheid bevorderen én positieve energie brengen.” President Santokhi sprak zijn dank uit aan de donoren die dit hebben helpen bewerkstelligen. Hij voegde eraan toe dat de conditie op peil houden ook nodig is voor de weerstand tegen covid-19.

Kabinetsdirecteur Arun Hardien sprak van een uniek project op het kabinet. Hij verwees naar de overname in juli 2020, waarbij werd aangegeven dat er vol energie en toewijding gewerkt zal worden. Dit is nog steeds het geval, maar de gezondheid als belangrijk aspect van het leven moet niet verwaarloosd worden. Sporten en de president bijbenen vormen daarom een tweede uitdaging. Directeur Hardien sprak de hoop uit dat personeel, parlementariërs en ministers met deze mogelijkheid vol energie het werk aangaan.

Dew Soekhlal, beleidsadviseur van de president, is de trekker en uitvoerder geweest van het project. Hij zei door het staatshoofd benaderd te zijn om de tuin van het kabinet een ander gezicht te geven met een sport- en/of trimbaan. “Het heeft niet lang geduurd”, aldus Soekhlal, die zei dat er eerst donoren gezocht moesten worden. Deze waren meteen bereid te ondersteunen. De aanleg ging begin januari van start. De baan, die 1 maal 24 open zal zijn, is 300 meter lang.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet kabinet van de President heeft een trimbaan