woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
3
(2)

Het is geen Verleden, 08-12-’82

lees ook ...

Suriname actualiseert nationale strategie voor biodiversitei...

Tijdens de recente 4e Subsidiary Body on Implementation (SBI) vergadering in Nairobi, Kenia, heeft Suriname verslag uitgebracht over de geactualiseerde Nationale Strategie voor Biodiversiteit en Actie...

De documentairefilm van omroep HUMAN geregisseerd door de Surinaams-Nederlandse Ida Does is geselecteerd om vertoond te worden op internationale filmfestivals door CaribbeanTales International Filmfestival in Toronto, het Trinidad+Tobago FilmFestival in Port of Spain en Tobago, het Playa Film Festival op Aruba, en het Amazonia and Caribbean International Documentary Film Festival (FIFAC) in Saint Laurent du Maroni in Frans-Guyana.

Op 08 december 2022 ging ‘It is not Past 08 12 1982 met Noraly Beyer in première. Veertig jaar na de afschuwelijke decembermoorden werd de documentaire vertoond op zowel de Nederlandse als de Surinaamse televisie. De film is officieel in het Engels vertaald.

Noraly Beyer was op 8 december 1982 nieuwspresentator bij de STVS. In de documentaire neemt zij ons mee naar de nacht ’waarop zij haar onschuld verloor’. In de film onderzoekt zij de decembermoorden in zowel Suriname als Nederland. Ze sprak ook met John Dugard, die hoogleraar is en vele mensenrechtenprocessen heeft geleid.  Deze mensenrechtenexpert uit Zuid-Afrika heeft de folteringen en moorden van 8 december 1982 betiteld als misdaden tegen de menselijkheid. Zij laat in de documentaire ook aan het woord studenten van de Anton de Kom Universiteit en hedendaagse kunstenaars.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandHet is geen Verleden, 08-12-'82