dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

‘Het is een wanhoopsmoment, maar er is altijd hoop’

lees ook ...

ABOP en PL bevestigen samenwerking

De ABOP en Pertjajah Luhur (PL) hebben nogmaals hun samenwerking bekendgemaakt. Zaterdagavond op het Volksplein in Nickerie belegden de partijen een opo yari vergadering. ABOP-voorzitter, vicepresiden...

Suïcide lijkt dit jaar niet te verminderen. Het is iets dat somber maakt. De informatie van het Korps Politie Suriname  toont  33 geregistreerde gevallen in het eerste kwartaal. Dit is gelijk aan het aantal van 2018.  In 2019 waren er 64 slachtoffers en in 2020 hebben wij 54 mensen kwijtgeraakt hieraan. 

“Het is een wanhoopsmoment, maar er is altijd hulp. Het leven is kostbaar. Er zijn zoveel mensen die God bidden om nog een dag te leven. Dus als je in de problemen zit, maak geen einde aan je leven, want dat is niet de oplossing. Probeer hulp te zoeken, want die is er wel. Het is wel belangrijk dat jij je openstelt”. Met deze woorden steekt politie-inspecteur Humphrey Naarden de mensen, die met deze gedachten rondlopen een hart onder de riem.

Volgens de inspecteur zijn er verschillende redenen, waarom mensen de hand aan zichzelf slaan. Soms is het ziekte, maar het kunnen ook financiële problemen zijn. Sommige mensen hebben slecht een luisterend oor nodig. Huiselijk geweld of mishandeling zijn ook boosdoeners. In zo’n geval kan de politie adviserend optreden. Het motief ligt soms iin de emotionele sfeer, en vooral liefdesproblemen eisen ook op dit gebied hun tol.

Hoewel de wetsdienaren niet hiervoor zijn opgeleid, leveren zij een wezenlijke bijdrage. De politie wordt meestal als eerste gewaarschuwd, wanneer men ermee te maken krijgt. Naarden stelt dat de burgerij ervan uitgaat dat de politie een oplossing heeft ervoor. Het is niet altijd gelukt, maar menigmaal is  deze dienst erin geslaagd om een leven te redden van deze wanhoopsdaad.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Het is een wanhoopsmoment, maar er is altijd hoop'