maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
3.7
(3)

Het Integraal Sociaal Programma van de regering

lees ook ...

Regering verduidelijkt benoeming van nieuwe raad van commiss...

De Surinaamse regering betreurt ten zeerste de verspreiding van berichten waarin wordt gesuggereerd dat er fouten zijn gemaakt bij de benoeming en installatie van de Raad van Commissarissen (RvC) van ...

Julio Bhikharie, is actief in de private sector en ook  adviseur van de president. Hij is ervan overtuigd dat het Integraal Sociaal Programma (ISP) goede vorderingen maakt, maar ook dat het noodzakelijk is om commerciële concepten te hebben, die de burger wegwijs maken.

 Bikharie vindt dat het verstrekken van koopkrachtversterking hand in hand moet gaan met Burgereducatie. “Koopkrachtversterking wordt gestort voor mensen op de rekening of ze krijgen een debitkaart, een ‘moni karta’. Dat stukje van mensen geld geven is akkoord, maar ik denk dat we er voorwaarden aan zullen moeten koppelen, anders ga je eindeloos mensen geld geven zonder ze te leren hoe ze ermee moeten omgaan”.

Een digitaal betaalsysteem,  dat nu wordt ontwikkeld moet helpen verzekeren dat het geschonken geld op de juiste manier wordt besteed.  “Je krijgt geld van de overheid dat niet kan worden gespendeerd aan een gokkantoor of aan alcohol of sigaretten, maar wat specifiek bedoeld is om de nutsvoorzieningen mee te betalen, benzine en bus transport. De basisbehoeften dus.”

Bhikharie zegt ook dat het Landelijk Woningbouwprogramma deel uitmaakt van het ISP waar meerdere ministeries bij betrokken zijn. De adviseur geeft toe dat er processen zijn die vlotter kunnen. Het tijdig uitbetalen mag hierbij genoemd worden. Men blijft bezig  om te komen tot een “beter en vlotter” programma.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet Integraal Sociaal Programma van de regering