Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Het dorp Boslanti krijgt water uit de kraan

Geplaatst

op

Boslanti

In het dorp Boslanti aan de  Boven-Saramacca in het district Brokopondo, zal er een waterdistributie netwerk worden aangelegd. In verband hiermee bracht een vertegenwoordiging van het ministerie van Natuurlijke hulpbronnen(NH) en het Belgisch bedrijf BOSAQ op 25 en 26 september een bezoek aan het dorp om de voorbereidingen van de aanleg met de dorpsgemeenschap te bespreken.

De technische aspecten om te komen tot een goede watervoorziening, zijn tijdens dit bezoek onder de loep genomen. De locatie voor het te plaatsen waterzuiveringssysteem is op grond van het veldonderzoek bepaald. Er is ook een calculatie gemaakt van het aantal huishoudens dat op het distributienetwerk zal worden aangesloten. Het bedrijf BOSAQ dat gespecialiseerd is in oppervlakte-  en bronwaterzuivering is  bezig met het operationaliseren van het  systeem.

De dorpsgemeenschap zal haar bijdrage leveren in de vorm van mankracht voor de bouw van de fundering van het waterzuiveringssysteem. Ook zullen de nodige bouwmaterialen zoals hout, zand en grind door de lokale gemeenschap worden aangeleverd. Het bezoek aan Boslanti is gebracht naar aanleiding van eerder in september  gemaakte afspraken tussen het ministerie en het dorpsbestuur.  –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen