donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
4
(1)

Het district Coronie viert Srefidensi, Veilig!

lees ook ...

Schoolkinderen bezoeken LVV Houttuin voor rondleiding

Kinderen van de Pandiet R. Sheoratan school brachten gisteren en vandaag een bezoek aan het ressortkantoor te Wanica-B van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor een rondleiding....

Coronie of Cosu met haar 3.5 duizend inwoners maakt zich gereed voor de herdenking van de 46ste staatkundige onafhankelijkheid van Suriname. De wortels van sporthelden als Edgar Davids, Jerry Hasselbaink, Aron Winter en de beroemde atleet Letitia Vriesde, liggen in het kokosdistrict. “Coronie heeft grote zonen en dochters voortgebracht”, zegt burgervader Maikel Winter.

Het nationalistisch gevoel wordt aangewakkerd door op districtsniveau beleid te maken Districtscommissaris Winter geeft aan dat de voorbereidingen naar Srefidensi toe vlot verlopen. “Wij willen de herdenking op zijn Coroniaans doen, waarbij het volk van het district wordt betrokken bij het organiseren van het geheel”, aldus de burgervader. Coronie heeft ook een eigen promolied, dat wordt gezongen door Bryan Creton.

De burgervader merkt op dat de coronamaatregelen bij alle activiteiten de leidraad zullen zijn. “In deze aanhoudende coronapandemie kunnen wij niet laks omgaan met de maatregelen. Coronie heeft een lage vaccinatiegraad, in dat kader wordt er op 25 november 2021 een vaccinatiecampagne opgang gebracht in het district.

Als geboren en getogen Coroniaan kent de burgervader de diverse problemen waarmee het district te kampen heeft. Hij geeft aan dat het district een enorme potentie heeft die ontwikkeld moet worden en dat ook zij die er niet meer wonen, hun bijdrage mogen doen aan die ontwikkeling. Op Srefidensi zal er een kranslegging zijn in het district, waarbij enkele prominente Coronianen een motiverende toespraak zullen houden.

Verder zal de focus liggen op de vaccinatiecampagne, waarbij men niet moet vergeten de MoHanA regels in acht te blijven nemen, omdat vaccinatie geen besmettingen voorkomt en de vaccinatie na drie maanden zijn werking begint te verliezen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet district Coronie viert Srefidensi, Veilig!