vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
4
(1)

Het conservatoriumfonds nieuw leven inblazen

lees ook ...

Nieuwe stappen gezet in samenwerking Suriname en Frans-Guyan...

Op maandag 27 maart 2023 hebben Suriname en Frans-Guyana een vergadering gehouden om de samenwerking tussen de twee landen te versterken. De commissie van Buitenlandse Zaken, International Business en...

Het Conservatorium Suriname heeft het financieel moeilijk. De ondersteuning van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap Cultuur en de collegegelden van studenten is onvoldoende om de kwaliteit van de enige muziekopleiding op hbo-niveau in Suriname te garanderen. De directie wil daarom het Steunfonds Conservatorium Suriname, dat in 2016 werd gesticht, nieuw leven  inblazen.

Het Steunfonds werd opgezet in Nederland en Suriname met als doel studenten en het instituut als geheel te ondersteunen. Toen Marcel Balsemhof in 2017 de leiding overnam van mede-oprichter Ramon Williams, werden de fondsen geparkeerd. “Er waren te veel zaken binnenshuis die de nodige concentratie en aandacht vroegen”, zegt Balsemhof. Mensen die zich bezighielden met het fonds vielen uit of hadden  geen affiniteit meer met het instituut.

De directeur  wil het steunfonds nieuw leven in blazen, om de nood te lenigen. De financiële prikkel is, volgens Balsemhof, nu erg nodig om bepaalde zaken op langere termijn te kunnen plannen. Zo denkt men aan een eigen stroomunit, een mobiele unit voor multimedialessen in geluidstechnologie en de beveiliging van het pand.

Een projectteam met docenten en de administratie moet zaken trekken. Het steunfonds in Nederland is nog niet actief. “Maar eenieder die het Conservatorium wil ondersteunen kan contact maken met de directie via onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/TheGreenConservatory)”, meldt Balsemhof.  De donateurs zullen op de hoogte gehouden worden over de besteding van de gelden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet conservatoriumfonds nieuw leven inblazen