dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
5
(2)

Het cadeautje van Riad

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op invoering mondiale minimumbela...

Suriname zet stappen in de richting van de invoering van de mondiale minimumbelasting op winsten van grote multinationale ondernemingen. In dit kader organiseerden de Belastingdienst Surinam...

Op 25 juni 2024 kreeg de minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken
een cadeautje voor zijn bigi jari. Het heeft vanaf dinsdagmiddag tot de volgende ochtend zodanig geregend dat er vanuit verschillende delen van het land in stad en district gerapporteerd is dat men last heeft van ernstige wateroverlast en dat het water de huizen, scholen en kantoren weer eens binnen is gedrongen.

Chaotische situatie
Vele straten zaten onder water, het verkeer was chaotisch vanwege gestikte auto’s
want het water bleek behoorlijk hoog op meerdere plekken. Menigeen kon op
26 juni niet uit huis om te gaan werken en de school bezoeken. Hoe kan het ook
anders, op 25 juni is de minister jarig en vierde zijn vijftigste verjaardag. Je zal
denken dat een halve eeuw wijsheid zich zal manifesteren. Maar nee hoor! Onze
wateroverlast deskundige mini- ster kan heel arrogant zijn! Deze minister heeft velen nog meer trauma’s gegeven dan men al heeft!

Rare uitspraken

Na vier jaar kan hij niet meer zeggen: is de vorige regering. Nu zegt hij dat het de Surinamer zelf is. Met zijn domme uitspraken de afgelopen jaren krijgt ook deze minister een brevet van ongeschiktheid als het om diplomatisch praten gaat. We laten een paar van deze uitspraken de revue passeren. Hij is één van de beste renpaarden van Santokhi! zegt hij over zichzelf. Al aan het begin van zijn zittingsperiode liet hij zijn masker vallen.

Omdat men klaagde over slechte wegen en wateroverlast zei hij: Mensen moeten voelen waarvoor ze gestemd hebben de vorige keer. Alsof iedereen  toen op de NDP gestemd heeft ! En nu heeft een groot deel van de bevolking SLIM gestemd en toch is de situatie niet beter geworden!

De minister presteert het om aan de bevolking te zeggen dat wanneer hij
25000 Srd per persoon krijgt hij alle wegen van Suriname prachtig kan asfalteren.
Het is soms goed om te observeren wat men probeert te zeggen met zulke
uitspraken. Hij weet dat dat niet mogelijk is. Met andere woorden houden jullie je
mond want jullie betalen niet.
Toen de vuilophaaldienst niet werkte had de minister ook zo’n ongelukkige uitspraak gedaan dat mensen hun afval moeten scheiden en dat men viskoppen moet begraven, dan produceert men minder afval. Minister, we weten dat je het goed bedoeld maar uw woordkeuze en toon zijn onaardig en komen ze!fs vijandig over.

Vragen DNA niet beantwoord
Vandaag na harde regen is de omgeving AZ nog steeds onder water. Daar heeft de
minister het probleem al aangepakt, maandenlang was Openbare Werken daar bezig met trottoir tegels aan de kant te etten en buizen te vervangen, maar uit foto’s en verslagen blijkt de toestand daar niet verbeterd te zijn.

Er was een vraag gesteld in De Nationale Assemblee over de besteding van het geld dat Suriname vorig jaar gekregen heeft van Japan namelijk U$ 20 miljoen voor ontwatering maar de vraag is onbeantwoord gebleven. De binnenstad is nog nooit zo vies geweest, ook daar scoort de minister slecht.
En zijn allernieuwste misser is de uitspraak… "als ik geen geduld heb, houd alles op, in DIT land" Beste heer minister: Hoge bomen vangen veel wind. Dat zou u toch zo langzamerhand moeten doorhebben.

Foto: Facebook Wateroverlast voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnHet cadeautje van Riad