woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Het belang van onze eigen nationale carrier

lees ook ...

Verdachte C.K. aangehouden voor witwassen na onderzoek Openb...

Op 22 januari van dit jaar werd de verdachte C.K. na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor overtreding van de Wet Money Laundering (witwasse...

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zei bij de inzegening van de nieuwe Boeing 737-800 van de SLM op de regionale route: dat het herwinnen van het vertrouwen van het reizend publiek van cruciaal belang is om het beoogde succes voor de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij op de regionale route te behalen. 

De plechtigheid vond plaats op 3 januari 2023 op de Johan Adolf Pengel International Airport te Zanderij. De bewindsman wees tijdens zijn toespraak erop, dat deze mijlpaal de uitslag is van de extra inzet van velen die hier aanwezig zijn en anderen die hier niet aanwezig zijn: de regering, de cluster ministers, raad van commissarissen, bond, directie en personeel.

De TCT-minister benadrukte dat zonder de gezamenlijke inspanning, dit resultaat niet behaald zou zijn. “De uitdagingen van de SLM kennen we allen. Ik heb me laten vertellen door experts dat hoe meer tegenwind, hoe minder inspanning en baanlengte nodig is bij het opstijgen. Ik hoop daarom dat SLM de tegenslagen zal gebruiken om hoger op te stijgen.”

De minister gaf aan dat de SLM een cruciale rol vervult in het aantrekkelijker maken van vliegtarieven op haar vliegroutes. Minister Jubithana meent dat uiteindelijk SLM’s focus op de toekomst het heeft overwonnen van enge belangen. Hij zei verder dat voorafgaand aan deze mijlpaal intensieve onderhandelingen noodzakelijk zijn geweest. “We hebben als ministers er ook enkele keren flink van langs gehad van de president.”  De bewindsman benadrukt dat het slechte management dat in het verleden ten grondslag heeft gelegen aan de terugval van het bedrijf, ver weggehouden moet worden.

“Wij gaan samen de SLM redden en tot hogere hoogte brengen,” aldus de TCT-minister, die verder zegt dat de samenleving niet mag vergeten welke rol de SLM vervuld heeft sinds haar bestaan. “Het gemis van de SLM werd duidelijk voelbaar toen de nationale carrier geen toestel had op de Mid-Atlantische route. Er was daardoor geen concurrentie voor de andere opererende vliegmaatschappij, met als gevolg dat de ticketprijzen de pan uitvlogen.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet belang van onze eigen nationale carrier