woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
5
(1)

Het begrip ontwikkelingsgericht onderwijs, wordt nu beter begrepen

lees ook ...

Surinam Airways breidt route netwerk uit naar Barbados en Gu...

Als onderdeel van het voortdurende herstel van Surinam Airways en de ambitie om het route netwerk verder uit te breiden, heeft een kleine delegatie van Surinam Airways afgelopen dinsdag een bezoek geb...

Het vorig jaar is er voor alle leerkrachten in het basisonderwijs landelijk een workshop verzorgd, over ontwikkelingsgericht leren en onderwijzen. Dit jaar konden de afdelingen Begeleiding en Inspectie basisonderwijs van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) oefenen met OGO begrippen en een OGO-onderwijsvisie formuleren voor hun eigen afdeling. 

Het OGO is onderdeel van de onderwijsvernieuwing waar de leerstof niet meer centraal staat, maar de ontwikkeling van het kind. Met deze aanpak hoopt het ministerie voor elk Surinaams kind betere kansen te creëren voor een succesvollere toekomst. Pas wanneer wij er als ministerie in slagen om het kind niet onnodig te laten blijven zitten, maar steeds meer kansen en mogelijkheden geven aan het kind om te groeien en te ontwikkelen, kunnen we praten over een beter opgeleide samenleving.

Ontwikkelingsgericht onderwijs geeft leerkrachten betere tools om leerlingen te activeren en begeleiden in het onderwijs en te laten zien waartoe zij in staat zijn in tegenstelling tot het traditioneel onderwijs, dat het kind afrekent op wat het niet kan.

Robby Morroy en Indira Ramdin, de trainers van deze workshop, waren best tevreden over de opkomst en de inzet van de deelnemers, die ondanks de zware regens zijn komen opdagen om te leren over deze manier van leren en onderwijzen. De deelnemers waren heel tevreden over de opzet van de workshop en de deskundigheid van de trainers.

De vraag naar een vervolgworkshop laat zien, dat de verschillende afdelingen vaker betrokken en ingelicht willen worden over de onderwijsvernieuwing. In de komende maanden zullen schoolleiders getraind worden in het formuleren van een OGO-onderwijsvisie, die ruimte geeft aan leerkrachten om op hun eigen school succesvol OGO-onderwijs kunnen invoeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet begrip ontwikkelingsgericht onderwijs, wordt nu beter begrepen