maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

Het bedrijfsleven is belangrijk voor ontwikkeling

lees ook ...

Tienermeisje een maand van huis

Soraya Soesanna is een maand geleden van huis gegaan. Zij ging van huis naar een huisfeest te Paranam, maar is om onbekende reden niet teruggekeerd naar huis. Zij is daarna door anderen wel gezien te ...

Tijdens het nieuwjaarsdiner dat president Chandrikapersad Santokhi op zaterdag 22 januari in hotel Marriott had met bedrijfslevenorganisaties bracht de president naar voren dat het bedrijfsleven een belangrijke pilaar is in de economische ontwikkeling van het land. Het bedrijfsleven werd gevraagd vertrouwen te hebben in de regering en de nodige ondersteuning te bieden.

Het is de bedoeling dat de regeringsleider met alle sociale partners een nieuwjaarsdiner heeft. Op vrijdag 21 januari viel die eer de vakbeweging te beurt. In zijn toespraak uitte president Santokhi zijn waardering voor de steun van het bedrijfsleven dat hij typeerde als één van de belangrijke pilaren van ontwikkeling. Hij riep op de samenwerking met de regering actief voort te zetten. “Start met onderhandelingen om te komen tot koopkrachtversterking”, aldus president Santokhi.

Minister Ramdin is voorzitter van het clusterteam van ministers dat namens de regering overlegt voert met het bedrijfsleven en de vakbeweging. De overheid, vakbeweging en het bedrijfsleven “wensen een economie die dynamisch is, geen onevenwichtigheden vertoont en waar inkomen gegenereerd kan worden. Samenwerking is de rode draad hierbij, vandaar ook het Tripartiet Akkoord”, aldus de bewindsman. Hij gelooft in een degelijke aanpak. Er is volgens de minister daarom ook een Business Advisory Board die voor 80 procent uit het bedrijfsleven bestaat.

Bryan Renten uitte als woordvoerder van het bedrijfsleven zijn complimenten aan de regering voor de aanpak van de financiële crisis. Ook stelde hij de keuze voor sociaal dialoog, het verwezenlijken van handelsmissies en het succes van de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bijzonder op prijs. Van het bedrijfsleven kreeg de regering ook wat tips en er werd gepleit voor breder overleg dat minder ad hoc geschiedt.

President Santokhi riep op de regering te ondersteunen door ook het financieren en schrijven van projecten, alsook het delen van de nodige expertise in het investeringsbeleid. De leden van het bedrijfsleven, waaronder de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), toonden zich hiertoe bereid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet bedrijfsleven is belangrijk voor ontwikkeling