maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Hervorming ambtenarenapparaat gaat door

lees ook ...

Volksgezondheid en bonden moeten in dialoog na rechterlijke ...

Het ministerie van Volksgezondheid zal vanmiddag de bonden van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) ontvangen. Deze afspraak is gemaakt na een uitspraak van de rechter op woensdag, waar...

Het uitvoeringsbureau Public Sector Reform (PSR) is met een jaar verlengd door de recente regeringsraadsvergadering (RRV). Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken wees erop dat het vervuilde ambtenarenapparaat met 52.000 ambtenaren wordt opgeschoond om de overheid efficiënter te maken. Men wil ook af van spookambtenaren.

De minister meldt dat de registratie veel onregelmatigheden aan het licht heeft gebracht. Honderden mensen ontvangen een dubbel salaris, 8000-9000 ambtenaren hebben geen werkplek. Overleden personen worden nog uitbetaald. Er bestaan bankrekeningen waarop 30 en 40 salarissen worden gestort. “Het heeft dus veel positieve resultaten opgeleverd.”

Tijdens de werkzaamheden zijn er ook lonen van enkele leerkrachten “abusievelijk” stopgezet. “Als zij kunnen aantonen dat ze geregistreerd zijn, zullen zij voor aanstaande vrijdag uitbetaald worden. Er is overleg geweest met de financiële afdeling en de betaallijsten zijn al gemaakt”, volgens de bewindsman, en bood zijn verontschuldigingen aan hiervoor. “Het was niet de bedoeling om mensen onheus te behandelen.”

Het ministerie heeft ambtenaren meerdere kansen gegeven om zich te laten registreren. Velen stonden niet te popelen om het te doen. Uiteindelijk werd het systeem gesloten, en pas daarna hebben sommigen zich geregistreerd, alleen kregen zij geen bewijs van registratie. De registratie moest effectiviteit bevorderen. Ook kijkt men samen met de vakbeweging naar de mogelijkheid voor een loonsverhoging. “Dat geld moet ergens vandaan komen.”

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHervorming ambtenarenapparaat gaat door