maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Hervatten onderwijs na wateroverlast vereist gezamenlijke inspanning

lees ook ...

Buurman vindt levenloos lichaam in trens

Een buurman ontdekte het levenloze lichaam van zijn buurman in een trens voor zijn huis aan de Skoeriweg in Nickerie. Nadat hij de politie van Corantijn had ingeschakeld, arriveerden de autoriteiten t...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft aangekondigd dat de achterstanden die zijn ontstaan in het onderwijs als gevolg van de extreme wateroverlast van de afgelopen dagen, zullen worden ingehaald. Onderdirecteur Algemeen Vormend Onderwijs, Vernon Kersout, benadrukt dat er een beroep is gedaan op de flexibiliteit van schoolleiders, gezien de overmacht situatie.

“Samen komen we er wel doorheen, zolang er overleg en monitoring vanuit het ministerie is. Met de betrokkenheid van ouders, verzorgers, schoolleiders en leerkrachten zullen we het derde kwartaal verantwoord doorkomen”, aldus Kersout.

Uit de verslagen van de werkarmen van het ministerie is gebleken dat de opkomst van leerlingen op scholen in het hele land sterk varieert. De wateroverlast heeft het voor leerlingen en docenten uitdagend gemaakt om de school te bereiken. Kersout wijst erop dat men in de grote regentijd rekening moet houden met wateroverlast in bepaalde gebieden. “Daarom hebben wij als ministerie altijd het beleid dat we in deze periode de inspectie en de onderwijsbureaus vragen om de situatie op de scholen voortdurend te monitoren, zodat we kunnen inspelen op eventuele calamiteiten.”

Volgens de onderdirecteur is er geen uniforme aanpak voor wateroverlast, omdat de situatie per school en per gebied verschilt. Op basis van de rapportage kunnen gerichte maatregelen worden genomen. Ook in het binnenland varieert de situatie van gebied tot gebied. “We hebben rapporten ontvangen van sommige scholen in het Sipaliwinigebied die te maken hebben met wateroverlast, maar de situatie is heel verschillend,” zegt de onderdirecteur van Onderwijs.

Er zijn scholen die geen hinder hebben ondervonden van de wateroverlast en daardoor normaal hebben kunnen functioneren. Het ministerie heeft sinds maandag, de start van de basisscholen en VOJ-scholen, en woensdag, de start van de middelbare scholen, een inventarisatie kunnen maken.

De onderwijsstructuren hebben de opdracht gekregen om op scholen waar mogelijk achterstanden zijn ontstaan, in overleg met de inspectie op een verantwoorde manier de achterstand in te halen.  Kersout heeft aangekondigd dat er een aangepast rooster zal worden opgesteld voor de repetitieperiode, die vanwege de slechte opkomst van leerlingen en leerkrachten is uitgesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHervatten onderwijs na wateroverlast vereist gezamenlijke inspanning