donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
0
(0)

Herstructureringsplan staatsmijnbouwbedrijf Grassalco goedgekeurd door regering

lees ook ...

Santokhi: “Viering 65ste verjaardag kost ruim srd 1,1 miljoe...

De viering van de 65ste verjaardag van president Chandrikapersad Santokhi op het kabinet heeft ruim SRD 1,1 miljoen gekost. Dit maakte de president bekend tijdens een regeringspersconferentie. De verj...

Het herstructureringsplan van NV Grassalco is door de regering goedgekeurd. De beslissing is genomen tijdens de regeringsraadsvergadering. Het clusterteam, dat door de regering benoemd was om het bedrijf te begeleiden in het proces naar herstructurering, blijft bestaan. De bedoeling is dat het team maandelijks zal rapporteren aan de regering over het implementatieproces van het herstructureringsplan. Minister David Abiamofo herinnert eraan dat de regering reeds enige tijd bezig is met het weer gezond krijgen van Grassalco.

Het bedrijf had eerder al een herstructureringsplan gepresenteerd aan de regering, die echter niet helemaal content hiermee was. Er is toen een clusterteam van ministers benoemd om het bedrijf te begeleiden in het proces naar herstructurering. Minister Abiamofo maakt samen met zijn collega’s Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) deel uit van dit team, terwijl ook minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zitting had in de cluster.

Minister Abiamofo zegt dat het een lang en leerrijk traject is geworden met Grassalco. “We hebben dat plan kunnen beoordelen en vandaag heeft de regering een besluit genomen, we hebben dat plan goedgekeurd.”

Volgens de bewindsman is het document onder voorbehoud goedgekeurd, omdat de regering en de cluster van ministers betrokken wil blijven bij de implementatie van het herstructureringsplan. “Dus dat wil zeggen dat wij het bedrijf niet alleen laten, wij willen geïnformeerd worden over de stappen die genomen zullen worden in de implementatiefase.” Het clusterteam zal hierover op maandbasis aan de regeringsraad rapporteren.

Hoofdkwartier Grassalco.

In de regeringsraad hebben de minister zich ook gebogen over de status van het plantvermeerderingsbedrijf InVitroPlants, de dochteronderneming van Grassalco. Het voornemen is dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) meer betrokken wordt bij de activiteiten van deze onderneming. Er zal gewerkt worden aan een Memorandum of Understanding tussen Grassalco en het ministerie van LVV. Minister Abiamofo: “Alleen om ervoor te zorgen dat alle kennis in Suriname gebundeld wordt om dit dochterbedrijf een betere toekomst te kunnen bieden.”

“We willen ook een goed beeld zien van de inkomsten en uitgaven van het bedrijf, zeker wanneer het bedrijf nu het besluit heeft genomen om de productie zo een beetje te gaan outsourcen. We willen een duidelijke tijdslijn zien van wanneer het bedrijf in de blauwe cijfers zal zijn,” zegt de minister. Hij gaf verder dat de regering tevreden is en daarom heeft besloten om goedkeuring te geven aan het plan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerstructureringsplan staatsmijnbouwbedrijf Grassalco goedgekeurd door regering