zondag 4 juni 2023
26.8 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Herstelplan goedgekeurd, Financiering in Zicht

lees ook ...

Suriname schittert tijdens Caribbean Culture Day 2023 in Bei...

Op zaterdag 27 mei vond de Caribbean Culture Experience 2023, ook bekend als Caribbean Culture Day 2023, plaats in Beijing, China. Dit evenement werd georganiseerd door 6 van de 8 ambassades van Caric...

De Regeringsraad heeft het Herstelplan van de regering de afgelopen vrijdag na aanpassingen wederom goedgekeurd. Dinsdag 11 mei zal het Herstelplan waarvan Dr. Maarten Schalkwijk de coördinator is, worden overhandigd aan het parlement. De Staff level agreement liet op zich wachten, omdat de schuldpositie van Suriname nog niet duidelijk was. Suriname blijkt 225 leningen te hebben met verschillen in rente en looptijd.

Het onderzoek naar de Surinaamse situatie in verband met de financiering is verricht door een werkarm van het Internationaal Monetair Fonds en werd goed bevonden. De Executive Board van het IMF moet nu nog het uiteindelijke fiat geven voor de financiering, wat naar alle  waarschijnlijkheid eind juni zal geschieden. Dit zal gebeuren met de ondertekening van het financieringsdocument door de  regering van Suriname in de persoon van de president, de minister van Financiën, de Governor van de Centrale Bank van Suriname en de Executive Board van het IMF.

Voor het document evenwel getekend wordt, moet de regering eerst de gewijzigde begroting goedgekeurd krijgen in de Nationale Assemblee, moet er een overeenkomst getekend zijn door de minister van Financiën en de Governor van de Centrale Bank van Suriname betreffende het niet toestaan van monetaire financiering en moet de vaste wisselkoers voor de US Dollar losgelaten worden. Nadat het akkoord is getekend wordt het geld overgemaakt naar de Centrale Bank van Suriname zodat deze voldoende monetaire reserve heeft om haar taken als Centrale Bank te kunnen vervullen.

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerstelplan goedgekeurd, Financiering in Zicht