maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Herstelplan genoemd in jaarrede

lees ook ...

Studiegroep draagt voorstellen aan voor kiesregeling

De studiegroep 'Aanpassing Kiesregeling', heeft vandaag voorstellen voor een gedragen kiesregeling aan president Santokhi gepresenteerd. Er wordt aanbevolen om te werken aan een gemengd kiessysteem. D...

Tijdens de Jaarrede is President  Chandrikapersad Santokhi ook blijven stilstaan bij het Herstelplan 2020-2022, “Dat Herstelplan is na goedkeuring door de Nationale Assemblee in juni, leidraad voor het financieel-economisch beleid geworden. Intussen is ook gewerkt aan een Meerjaren Ontwikkelings Plan 2022-2027, dat thans aan de Nationale Assemblee wordt aangeboden”, aldus president Santokhi, tijdens zijn jaarrede op 1 oktober 2021.

“Verder is er op basis van het Herstelplan, onderhandeld met het IMF, wat geleid heeft tot Staff Level Agreement voor een lening, in april dit jaar. Suriname heeft voldaan aan alle condities van het IMF, en het finaliserend gesprek met het IMF volgt. Hiermee, komt er de komende drie jaar een behoorlijke financiële ondersteuning door het IMF, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en de Wereldbank.”

De president zegt dat er inmiddels een Implementatie Unit voor het Herstelplan is ingesteld, en er wordt hard gewerkt aan de implementatie van de 185 maatregelen en projecten, die daarin aangegeven zijn. In het kader van het Herstelplan, staan er voor 2022 een aantal hervormingen op stapel binnen het Ministerie van Financiën en Planning.

Het gaat over hervormingen bij de belastingen, de douane, het begrotingsproces, het beheer van staatsmiddelen (Treasury en Cash Management), verbeterde dataverzameling, en aanlevering en versterking van het Bureau voor de Staatsschuld. Ook worden de CLAD en de Rekenkamer versterkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerstelplan genoemd in jaarrede