zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Herstelbetalingen zijn niet aan de orde

lees ook ...

Mediawerkers ontdekken PURP-initiatieven

Mediawerkers en journalisten zijn uitgenodigd voor een rondleiding langs de gebouwen en locaties die onder PURP vallen. De rondleiding vond plaats per tuk-tuk, met informatieve tussenstops waarbij de ...

Een discussie over herstelbetalingen is op gang gekomen rond het bezoek van burgemeester Halsema van Amsterdam aan Suriname. De stad heeft als eerste  excuses aangeboden voor het slavernijverleden. Armand Zunder van de Nationale Reparatiecommissie benadrukt nog steeds, dat excuses ’onlosmakelijk verbonden’ zijn met herstelbetalingen.

 Halsema heeft de excuses opnieuw herhaald in de Surinaamse pers. De diepgemeende excuses zijn bedoeld als de start van nieuwe debatten om te komen tot meer samenwerkingen, maar herstelbetalingen zijn voor haar niet aan de orde, omdat zij ook erfgenaam is van een stadsbestuur van toen, zoals de Surinamers nakomelingen zijn van tot slaafgemaakten van het verleden.

De burgemeester moest volgens haar woordvoerder op een bepaald moment met een ketting aan haar pols lopen als deel van een Slaafspel. Volgens de woordvoerder is er een ander behoefte aan beleving van slavernij nodig dan deze  Surinaamse.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerstelbetalingen zijn niet aan de orde