zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
5
(1)

Herstel toerismesector noodzakelijk

lees ook ...

President Santokhi wil het Chinese staatshoofd graag ontmoet...

President Chandrikapersad Santokhi zegt gereed te zijn voor een ontmoeting met Xi Jinping, staatshoofd van de Volksrepubliek China. Dit zei het staatshoofd tijdens de viering van het Chinees Nieuwjaar...

Op 27 september, wanneer Wereld Toerisme Dag wordt herdacht, zullen belanghebbenden binnen de toerismesector zich buigen over nijpende vraagstukken binnen de toerismesector. De sector is dringend aan herstel toe. Het gaat onder andere om de Suriname Hospitality and Tourism Association, Associatie van Surinaamse Reisagenten, oordhouders, gidsenvereniging en overheidsinstanties. Op die dag zullen in Hotel Residence Inn culturele optredens, toespraken en presentaties worden voorgedragen.

De directeur Toerisme van het ministerie van TCT, Rabin Boeddha, zegt dat de activiteiten bedoeld zijn om stakeholders extra aandacht te vragen om een bijdrage te leveren bij het herstellen en verder ontwikkelen van de sector. Verder geeft hij aan dat de Surinaamse toerisme sector heel hoge potentie heeft.

“We hebben heel veel natuur en cultuur.” De directeur zegt dat het noodzakelijk is dat eenieder zich gaat buigen over het herstel van de toerismesector en een bijdrage leveren. Vanaf de president tot de man van de straat, ministers en DNA-leden.

“Het gaat erom dat wij een levendige discussie hebben over welke richting wij op willen met toerisme. Iedereen heeft een rol daarbij te vervullen, niet alleen de TCT-directeur of minister. Het heeft een integrale aanpak nodig. Als we praten over toerisme, dan praten we over infrastructuur, voorzieningen, transport, veiligheid, communicatie,” zegt de directeur.

Actoren zullen zich moeten inzetten voor armoedebestrijding, het creëren van werkgelegenheid en economische activiteiten die ervoor zorgen dat het land en bedrijven meer verdienen. De directeur vindt dat de noodzaak voor herstel groot is, zeker tegen de achtergrond dat de sector enorme verliezen heeft geleden vanwege de Covid-19-pandemie.

Er zijn bedrijven die daardoor over de kop zijn gegaan en banen die verloren zijn gegaan. Verder zegt Boeddha dat er nu bedrijven zijn die zware tijden doorstaan. Het is daarom belangrijk dat stakeholders de koppen bij elkaar steken om samen te redden wat te redden valt, zegt hij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerstel toerismesector noodzakelijk