Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Herstel steigers oversteekplaatsen

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 09 26 At 17.09.03

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) laat een  aantal steigers bij drukke oversteekplaatsen herstellen. Dit vanwege de veiligheid van de passagiers die de oversteek per boot doen.  “We kunnen niet wachten totdat er zich een ongeluk voordoet”, zegt de minister tijdens een recent werkbezoek aan Commewijne

Een aantal steigers op verschillende locaties waaronder die te Alkmaar en Leonsberg, verkeren in zeer slechte staat. De minister zegt er werk van te zullen maken dat deze steigers worden hersteld of vervangen. De steiger bij de oversteekplaats te Meerzorg  geniet prioriteit, omdat er op dag basis honderden passagiers gebruik van maken. Ook de scholieren zullen er binnenkort weer de oversteek doen. In de staat waarin de steiger nu verkeert, kan er elk moment iets misgaan. Het ministerie van OW pakt de renovate van de steiger aan met middelen uit eigen beheer en materiaal beschikbaar gesteld door sponsors.

Er is naast de steiger die wordt hersteld, een betonnen steiger in aanbouw. Echter is de bouw stopgezet, vanwege het feit dat de vorige regering haar betalingsverplichting niet is nagekomen. De minister zegt  zich in te zullen zetten om dit project af te ronden voor 2022 en zegde ook toe aan de zijde van Paramaribo een betonnen steiger  te laten opzetten. -culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Raunalt
zondag 27 september 2020 20:38

Goedzo eindelijk werd tijd dat iemand dit zou oppakken een keer.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen