vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Herstart interguyanese spelen in zicht

lees ook ...

Directoraat Sportzaken ondertekent samenwerkingsverband met ...

Het directoraat Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft deelgenomen aan het Suriname Economic and Trade Cooperation seminar van China (Guangdong). Diverse organis...

De directeur van Sportzaken van Guyana, Steve Ninvalle bracht de afgelopen week een bezoek aan de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) Gracia Emanuël. Dit bezoek vloeide voort uit een eerder ontmoeting met directeur Gordon Touw Ngie Tjouw en de Guyanese directeur die gaat over de Inter Guyanese Spelen (IGS).

De besprekingen waren gericht op de herstart van de IGS later dit jaar en andere relevante zaken. Met betrekking tot de IGS zal er in dit jaar november een trial versie worden gehouden in Georgetown, Guyana. Door Suriname is voorgesteld om de IGS gedurende het hele jaar te houden waarbij het kosten- en het logistieke aspect in ogenschouw worden genomen.

Behalve dat er rekening wordt gehouden met Covid-19 situatie, moet er volgens Touw Ngie Tjouw ook gelet worden de gezondheid van de sporters. Er zal daarom een gezondheidtest gedaan worden. Er zal ook gekeken worden naar de doelpuntcontrole, zodat alle wedstrijden eerlijk verlopen en dat er sprake is van Fairplay. Er zijn voor nu 10 takken van sport geselecteerd voor dit jaar, waaronder voetbal, volleybal, tafeltennis, basketbal, zwemmen en tennis.

Ook met betrekking tot de leeftijden is voorgesteld om in nadere gesprekken te bekijken in hoeverre competities van andere leeftijden zoals U-14 en U-17 onderdeel kunnen zijn van de IGS. Directeur Ninvalle vond alle voorstellen prima en beloofde dit ter sprake te brengen in zijn kabinet wanneer hij terug is in Guyana. Er worden nog gesprekken gevoerd met Fans -Guyana over hun participatie in dit geheel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerstart interguyanese spelen in zicht