donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
0
(0)

Herstart Fonds Technische Bijstand Particuliere Sector een feit

lees ook ...

Sipaliwini guest houses being demolished

Three contractors will begin finishing the guest houses in Guyaba, Poeketi, and Godo Olo in Sipaliwini in less than two weeks. The Ministry of Regional Development and Sports has committed SRD 13.9 mi...

De herstart van het Fonds Technische Bijstand Particuliere Sector (FTBP) is een feit. Dit fonds is bedoeld om in te spelen op de behoefte vanuit de particuliere sector. Er is ook een website gelaunched, waar ondernemers zich kunnen registreren voor goedkoop kapitaal. Deze formaliteiten hebben woensdag plaatsgevonden, bij de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB), die dit fonds beheert.

Lokale ondernemers kunnen uit dit fonds tegen gunstige voorwaarden leningen krijgen voor de voorbereiding van hun investeringen. NOB-directeur Sandy Cameron zegt dat de middelen uit het fonds bestemd zijn voor de uitvoering van haalbaarheidsonderzoeken en pilotstudies, sub sector studies, marketingplannen, trainingen en certificeringen. De bankdirecteur is ervan overtuigd dat dit fonds een steun in de rug zal zijn voor ondernemers. Hetgeen ook een positieve impact zal hebben op de economie.

Voorzitter Jaswant Doekharan van de permanente commissie FTBP zegt dat uit consultaties tussen het ministerie van Financiën en Planning en het bedrijfsleven gebleken is dat er behoefte is aan dit fonds. “Het is de eerste stap richting volledige ondersteuning. De particuliere sector is de ruggengraat van de economie”, aldus de voorzitter.

In de commissie hebben verder zitting: Helyante Mac-Donald namens de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en Aditpersad Moensi namens de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA). De voorzitter is afgevaardigde van het ministerie van Financiën en Planning.

De website is gelaunched voor ondernemers om zich met gemak te kunnen registreren voor middelen uit het fonds. Op de website is ook omschreven wat de criteria zijn om in aanmerking te komen voor een lening.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerstart Fonds Technische Bijstand Particuliere Sector een feit