donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Herregistratie transporteurs van Landbouw huisdieren

lees ook ...

Directieteam OGA neemt actie na illegale afvaldumping in Nic...

Op dinsdag 21 november 2023 bracht Indersing Gangabisoensingh, de directeur van Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA), samen met zijn directieteam een werkbezoek aan het district Nickerie. Het doel van ...

Het directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij is ingaande 16 oktober 2023 gestart met de herregistratie van de transporteurs van landbouw huisdieren en herkeuring van vervoermiddelen van landbouwhuisdieren voor commercieel gebruik in het kader van de uitvoering van artikel 13 van de Wet Dierenwelzijn (S.B. 2017 no.4).

In bovenstaand artikel is opgenomen dat bij het vervoeren van landbouwhuisdieren het belangrijk is de nodige veiligheidseisen in acht te nemen met betrekking tot de gezondheid en welzijn van het dier. Eerder werden de veetransporteurs in een informatiesessie in kennis gesteld van de richtlijnen en eventuele aanpassingen die nodig waren aan hun vervoermiddelen ter bescherming van de dieren tijdens transport. De richtlijnen waren in samenspraak met een aantal transporteurs opgesteld ter bescherming van de dieren.

De algemene voorwaarden voor het vervoeren van landbouw huisdieren houden in dat het vervoermiddel zodanig is ontworpen en geconstrueerd, en op een zodanige wijze onderhouden en gebruikt wordt dat de dieren letsel en lijden bespaard blijft en dat hun veiligheid gegarandeerd is. Tevens moeten de laad – en losvoorzieningen zodanig ontworpen zijn en geconstrueerd, ook onderhouden en gebruikt kunnen worden dat de dieren ook in dit geval letsel en lijden bespaard blijft en dat hun veiligheid gegarandeerd is. De dieren moeten beschikken, gelet op hun grootte en op het voorgenomen vervoer, over voldoende vloeroppervlak en stahoogte.

De herregistratie en herkeuring vindt plaats t/m 29 oktober 2023 te Sure Beef NV aan de Vangbalstraat op de slacht – aanvoerdagen tussen 8.00 uur des ochtend tot en met 16.00 uur des middag met medeneming van het vervoermiddel, rijbewijs, keuringsbewijs, verzekeringsbewijs, nummerbewijs, identiteitskaart en een pasfoto van de transporteur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerregistratie transporteurs van Landbouw huisdieren