dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Herpositionering SEMiF

lees ook ...

VIDS benadrukt belang van zelfbeschikking voor inheemse volk...

De eerste online sessie over zelfbeschikkingsrecht vindt vanmiddag om 17:00 uur plaats ter voorbereiding op het Nationaal Inheems Congres, dat op 7 augustus in het Lallarookh gebouw zal plaatsvinden. ...

Een herpositionering van SEMiF met aangepaste doelen, visie, nieuwe website, en huisstijl inclusief logo vond plaats op 3 augustus jongstleden in Courtyard Marriott. Het fonds is vooral belangrijk voor de leefgemeenschappen in het Brokopondogebied, waar het bedrijf actief is, maar ook de totale Social  responsibility aspect is belangrijk. Het doel is nu om een grotere impact te creëren. SEMiF heeft 5 miljoen US-dollar ter beschikking.

 De nieuwe SEMiF logo, en de communicatiemiddelen van de “brand” maakten deel uit van de presentatie. Ludwig Mendelzoon, burgervader van Brokopondo en de oprichters van SEMiF zijn overtuigd van de noodzaak van het fonds voor het gebied.

Mishal Ramdas, de voorzitter van SEMiF, meldde dat het fonds efficiënt wil werken aan ontwikkeling door het uitvoeren van projecten.  “Onze nieuwe identiteit symboliseert een welvarende toekomst, waarin de rijkdom van Suriname op een duurzame wijze wordt benut voor de bevordering van de ontwikkeling”, waren haar woorden.

De Suriname Environmental and Mining Foundation (Semif), wil belangrijke doelstellingen ondersteunen, zoals het stimuleren van verantwoorde exploitatie van natuurlijke hulpbronnen, het verstrekken van studiebeurzen aan getalenteerde Surinaamse burgers binnen de vastgestelde kaders en het bevorderen van ondernemerschap, gericht op duurzame ontwikkeling. Met deze herpositionering wil SEMiF meer betekenen voor de gemeenschap.

SEMiF-manager, Vishal Premchand ging verder in op de projecten die voor het SEMiF-fonds in aanmerking komen. Educatie en Onderzoek, Ondernemerschap, Gemeenschapsontwikkeling en Milieubescherming komen in aanmerking. Enkele projecten worden al uitgevoerd.

SEMiF-fonds is opgericht op 27 februari 2008. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van partijen bij de Delfstoffenovereenkomst, namelijk Rosebel Goldmines, N.V. Grassalco en de Republiek Suriname. Daarnaast speelt het bestuur een belangrijke rol in de besluitvorming, waarbij verzoeken om financiering, met de meeste zorg afgehandeld zullen worden.

Bron: Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerpositionering SEMiF