woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Heropening van Bureau voor Burgerzaken Latour na renovatie

lees ook ...

Nachtelijke brand verwoest woning en voertuig in Wanica; Fam...

Een laagbouwwoning aan de Zuurzakweg te Santo Boma in het district Wanica is volledig afgebrand, samen met een voertuig dat in de garage stond geparkeerd. De vrouw des huizes liep brandwonden op aan h...

Na een uitgebreide renovatie is het Bureau voor Burgerzaken (BvB) in Latour opnieuw in gebruik genomen. De heropening vond plaats op 12 december 2023, waarbij minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) aanwezig was, vergezeld door BiZa-directeur Nasier Eskak, Anastatia Kanape-Pokie, de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, en Juanito Eijk, de Onderdirecteur Administratieve Diensten.

Bij het aantreden van minister Somohardjo startte hij een landelijke tour om de knelpunten en uitdagingen bij verschillende BvB-kantoren te inventariseren. Gezamenlijk werd er gezocht naar duurzame oplossingen, waarbij BvB-Latour opviel vanwege aanhoudende problemen zonder zichtbare oplossing.

Het gebouw leed onder daklekkages en ongemakkelijke werk- en cliëntenruimtes, waardoor het personeel elders moest worden ondergebracht om de noodzakelijke aanpassingen aan het kantoor mogelijk te maken. BvB-Latour is het meest unieke onder de ruim 45 landelijke BvB-kantoren, verantwoordelijk voor 10% van het totale aantal ingezetenen in Suriname, oftewel meer dan 62.000 mensen. Deze statistieken maken het tot het drukstbezochte BvB-kantoor in het hele land.

Minister Somohardjo heeft het voornemen om in 2024 zijn BvB-bezoeken te hervatten, waarbij ook kantoren in het binnenland worden aangedaan. De bewindsman bedankte alle betrokkenen voor hun bijdrage aan de renovatie en sprak de hoop uit dat de vernieuwde faciliteiten aanzienlijke verbeteringen zullen opleveren in de dienstverlening, zowel voor de gemeenschap als het personeel.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHeropening van Bureau voor Burgerzaken Latour na renovatie