woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Heropening streekziekenhuis Atjoni op 30 juli

lees ook ...

Alternatief 2020 en DOE vormen krachtig middenblok in Surina...

In een volle zaal tekenden de politieke partijen Alternatief 2020 (A20) en DOE afgelopen woensdag een historische samenwerkingsovereenkomst in het Lalarookhgebouw, met als doel een krachtig middenblok...

Het ministerie van Volksgezondheid wil op 30 juli aanstaande officieel het Streekziekenhuis Atjoni weer in gebruik nemen. Eerder lukte het om de spoedpost weer open te stellen. Streekziekenhuis Atjoni zal samenwerken met het Staatsziekenfonds en de Medische Zending. De diensten van het ziekenhuis zijn niet gratis. Er zal bepaald worden welke noodzakelijke diensten het ziekenhuis nu zal aanbieden.

Het ministerie is al geruime tijd bezig met de inrichting. Er is nu medisch apparatuur aanwezig en een goed functionerend laboratorium. Men kan direct beschikken over resultaten, omdat het nu niet eerst naar Paramaribo gestuurd hoeft te worden.  Verder is het personeel versterkt.

Het Streekziekenhuis Atjoni beschikt ook over een EHBO-afdeling met opvangmogelijkheden. Verder maken een apotheek en een kinderafdeling deel uit van dit ziekenhuis. Men is nu druk bezig specialisten te werven.

De Medische Zending en het Streekziekenhuis Atjoni bieden voortaan samen eerste- en tweelijnzorg (de scholing en inzet van personeel), opname en behandeling van patiënten, de mobiele dienstverlening (inzet ambulances bij ongevallen), laboratorium- en apotheekdiensten.

Minister Amar Ramadhin heeft donderdag jongstleden samen met medewerkers, de Medische Zending en het Staatsziekenfonds een oriëntatiebezoek gebracht aan dit Streekziekenhuis.

Bron Foto: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHeropening streekziekenhuis Atjoni op 30 juli