dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
4
(1)

Hernieuwde toename Covid-19 baart Medische Zending zorgen

lees ook ...

Afobakaweg nabij mast 24 wordt hersteld

Het slechte wegdek van de Afobakaweg ter hoogte van mast 24 in het district Para wordt aangepakt door de Wegenautoriteit (WA). De asfalterings-werkzaamheden zijn op vrijdag 24 maart aangevangen en zul...

De hernieuwde toename van Covid-19 in Suriname baart de Medische Zending (MZ) zorgen. Meer nog om de isolatie en quarantaine faciliteiten die nog opgezet moeten worden in het binnenland. Met de lockdown en de feestdagen in het vooruitzicht ziet de MZ ook een trek van personen richting het binnenland met alle gevaren van dien. Massale trek van en naar het binnenland van Suriname wordt afgeraden.

In de afgelopen week zijn ook in het binnenland positieve gevallen geregistreerd voornamelijk afkomstig van de mobiele populatie in de goudvelden. Via een van de MZ-poliklinieken is een persoon werkzaam in een van de goudvelden positief bevonden.

De afgelopen dagen is er een epidemiologische missie geweest naar het Njoen Jacob Kondre gebied, waarbij zowel van de goudvelden als van de dorpen personen, indien suspect, zijn gescreend en geswabd. De positieven zijn in de dagen voor het testen, normaal in contact geweest met anderen, en zo vele personen blootgesteld aan COVID-19-besmetting. Een toename in de mobiele alsook de stabiele populatie is bijna vanzelfsprekend.

MZ doet daarom een beroep op een ieder die in de afgelopen periode verbleef in de goudvelden of omliggende dorpen en verschijnselen vertoont, om zich aan te melden op één van de poliklinieken van MZ waar zij gescreend en indien nodig, geswabd kunnen worden. De gemeenschap in het binnenland wordt opgeroepen om alert te blijven en elk verschijnsel serieus te nemen en contact te zoeken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHernieuwde toename Covid-19 baart Medische Zending zorgen