dinsdag 25 januari 2022
27.6 C
Paramaribo
2.9 C
Amsterdam
4
(1)

Hernieuwde toename Covid-19 baart Medische Zending zorgen

lees ook ...

Wayana’s in Suriname bouwen boten op zonne-energie

Wayana’s in het verre zuiden van Suriname gaan geen uitdaging uit de weg. Met veel enthousiasme treffen ze voorbereidingen om boten, die varen op zonne-energie, te ontwikkelen. De vaartuigen zijn hier...

De hernieuwde toename van Covid-19 in Suriname baart de Medische Zending (MZ) zorgen. Meer nog om de isolatie en quarantaine faciliteiten die nog opgezet moeten worden in het binnenland. Met de lockdown en de feestdagen in het vooruitzicht ziet de MZ ook een trek van personen richting het binnenland met alle gevaren van dien. Massale trek van en naar het binnenland van Suriname wordt afgeraden.

In de afgelopen week zijn ook in het binnenland positieve gevallen geregistreerd voornamelijk afkomstig van de mobiele populatie in de goudvelden. Via een van de MZ-poliklinieken is een persoon werkzaam in een van de goudvelden positief bevonden.

De afgelopen dagen is er een epidemiologische missie geweest naar het Njoen Jacob Kondre gebied, waarbij zowel van de goudvelden als van de dorpen personen, indien suspect, zijn gescreend en geswabd. De positieven zijn in de dagen voor het testen, normaal in contact geweest met anderen, en zo vele personen blootgesteld aan COVID-19-besmetting. Een toename in de mobiele alsook de stabiele populatie is bijna vanzelfsprekend.

MZ doet daarom een beroep op een ieder die in de afgelopen periode verbleef in de goudvelden of omliggende dorpen en verschijnselen vertoont, om zich aan te melden op één van de poliklinieken van MZ waar zij gescreend en indien nodig, geswabd kunnen worden. De gemeenschap in het binnenland wordt opgeroepen om alert te blijven en elk verschijnsel serieus te nemen en contact te zoeken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHernieuwde toename Covid-19 baart Medische Zending zorgen