woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
2.7
(3)

Herman Snijders is ons voorgegaan

lees ook ...

Landbouwer in dorp Perika krijgt ondersteuning bij grootscha...

Het directoraat Agrarisch Ontwikkeling Binnenland (DAOB) werkt samen met een landbouwer in Perika, Marowijne, aan het grootschalig verbouwen van gember. Binnenkort zal er een fabriek in Moengo operati...

De icoon Herman Snijders is ons voorgegaan. Hij heeft het tijdelijke met het eeuwige verwisseld in Nederland op 67-jarige leeftijd. Snijders vertrok om gezondheidsredenen naar Nederland. Hij heeft in zijn leven vele muziekprogramma’s ingevuld in zowel Nederland als Suriname

Vanaf 1974 was Snijders kapelmeester  van de TRIS Militaire Kapel in Suriname. Sinds 1977 dirigeerde hij harmonie- en fanfareorkesten. In het jaar 1982 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag onder andere HaFa-directie. In 1986 werd hij aangesteld als adviseur en medewerker bij het ministerie van WVC.

De ex directeur van het Cultuurcentrum in Suriname en eerste directeur van de Nationale Volksmuziekschool (NVMS)  is hij ook geweest. Als componist schreef Snijders werken voor onder andere, orkesten, voor gitaar en kamermuziek. Snijders  was  docent, verbonden aan het Instituut voor de Opleiding van Leraren en opleidingscoördinator. Hij gaf muzieklessen op onder andere blaasinstrumenten.

Liiesbeth Peroti muziekdeskundige, kent Snijders als een icoon: ‘een fantastische componist’. Snijders betekende veel voor Suriname. Hij heeft veel geschreven en zijn muziek is ook in Europa goed ontvangen. Snijders’ had belangrijke en bekende werken, waaronder ‘One Tree’ de Engelse vertaling van ‘Wan Bon’. De muzikale directie van Suripop nam hij ook op zich.

De Surinaamse muziekwereld wil een herdenking voor Snijders organiseren.  ‘Daarover zullen we nog bij elkaar moeten komen’.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerman Snijders is ons voorgegaan