woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Herman Allendy vertrokken van staatsolie

lees ook ...

Sarwesh Bachoe omgekomen bij eenzijdig verkeersongeval

Sarwesh Badhoe is afgelopen donderdag dodelijk omgekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. Bachoe reed aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg. Volgens familie was hij onderweg naar school toen hij wer...

Herman Allendy is vanaf 1 oktober geen president-commissaris meer bij staatsolie. Op eigen verzoek “wenste hij uit te treden”, en maakte dit schriftelijk bekend, omdat hij “onder bepaalde omstandigheden niet kan functioneren”. Hij wilde in september al vertrekken “om persoonlijke redenen.” In het programma ABC Aktueel heeft hij het één en ander gedeeld met de gemeenschap.

Er is een breuk ontstaan tussen de directeur Annand Jagesar en Allendy, waardoor hij als president-commissaris geen vertrouwen meer had in deze man. Uiteenlopende reden hebben hiertoe geleid. De Raad van Commissarissen werd vaak overgeslagen door de directeur wanneer het ging om belangrijke besluiten. Er was regelmatig rechtstreeks communicatie tussen de directeur en het staatshoofd. Pas daarna werd Allendy dan ingelicht over zaken, en daarom kon hij zijn werk niet naar behoren doen op grond van zijn aansprakelijkheid als president-commissaris. Allendy werd niet in de gelegenheid gesteld om zijn werk naar behoren te doen. Regelmatig ontbrak informatie waarmee hij aan de slag moest gaan. Ook praten met de president bracht geen oplossing.

Allendy zegt onder de indruk te zijn van de prestatie van de medewerkers, maar stelt dat er toch voldoende ruimte voor verbetering bestaat. De rest van de raad is nog bereid verder te gaan met het werk, ondanks de moeilijkheden waarmee zij te kampen hebben.

Op voordracht van ABOP werd Allendy in oktober 2022 aangesteld als president-commissaris bij Staatsolie als opvolger van Leo Brunswijk. Velen “from all walks of life” zagen in Allendy  de juiste man voor de job.

Allendy heeft kopieën van zijn brief afgegeven bij de president, vicepresident en voorzitter van De Nationale Assemblee, om te voorkomen dat zaken een eigen leven zouden gaan leiden.

Bron: Ampies Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerman Allendy vertrokken van staatsolie