dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Heringerichte Nieuwweergevondenweg opgeleverd

lees ook ...

Buurtbewoners houden verdachte staande

Op zaterdag 25 maart 2023 heeft de politie van het bureau Lelydorp een succesvolle arrestatie uitgevoerd na een dievenmelding aan de Sahiwalsteeg. In samenwerking met medewerkers van Surveillance Regi...

De Nieuwweergevondenweg is heringericht. Dinsdag heeft  de eindoplevering plaatsgevonden. “Een modelweg waarbij gebruik is gemaakt van nieuwe technologie,” zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). Deze eindoplevering volgt na de eerste oplevering in mei 2020 en het departement is thans volledig verantwoordelijk voor deze belangrijke verbindingsweg tussen Paramaribo en Wanica-Noordwest. De bewindsman spreekt van een model, dat ook bij het rehabiliteren van andere wegen gebruikt zal worden.

Op deze manier zal ook de verkeersveiligheid op de wegen opgevoerd worden. De heringerichte Nieuwweergevondenweg is onder meer voorzien van verhoogde voetpaden en rijwielpaden van opvallend rood polyflex. Minister Nurmohamed bedankte aannemer Caremco voor het geduld dat is opgebracht. Hij zegt dat de regering geen voorstander is van te langdurende projecten, maar opdrachten die binnen de technisch vastgestelde tijd afgesloten worden.

De bewindsman gaf aan dat er aannemers zijn die hun projecten willen opstarten, terwijl er andere zijn die nog op betaling wachten. De regering gaat in een private public partnership (PPP) met deze aannemers de financieringsachterstanden inlopen.

Nurmohamed benadrukte dat elk project in de begroting moet zijn vastgelegd en gedekt door de wet. De komende weken worden enkele projecten opgeleverd en van andere het startsein gegeven. Dit allemaal volgens hem binnen wet- en regelgeving. De bewindsman vraagt geduld voor grote investeringsprojecten, omdat hiervoor goed onderzoek en voorbereiding nodig zijn. Daarnaast wil zijn ministerie projecten uitvoeren die de keuzes van het volk zijn. In dit kader zal OW met districtscommissarissen van alle districten overeenstemmen over wat er in hun bestuursgebied moet worden uitgevoerd.

Zowel districtscommissaris Fulgence Javinde van Paramaribo-Zuidwest als Suraksha Sital-Hirasingh van Wanica-Noordwest roepen op tot het zuinig gebruikmaken van de Nieuwweergevondenweg. Javinde vraagt gemotoriseerde weggebruikers om op hun rijgedrag te letten. Hirasingh spreekt van een bijzonder moment. Zij wijst ook op het belang van de straat als verbindingsweg, dat niet alleen, maar ook de economische activiteiten die er plaatsvinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHeringerichte Nieuwweergevondenweg opgeleverd