zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Herdenkingsenvelope Relatie Suriname China uitgegeven

lees ook ...

Bus rijdt Daftruck aan

Het politiebureau Nieuwe Haven kreeg op 01 juni jongstleden een melding van een aanrijding tussen een lijnbus en een Daf truck op de kruising van de Fred Derbystraat en het Molenpad waarna de wetsdien...

Dit jaar herdenken Suriname en China het 45-jarig jubileum van de bilaterale relaties.  Op 28 mei 1976 ondertekenden de Republiek Suriname en de Volksrepubliek China in New York, het gezamenlijke Communiqué voor het vestigen van diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking(BIBIZ) gaf in het kader van deze mijlpaal een speciale herdenkingsenveloppe uit.

Minister Albert Ramdin mocht uit handen van de algemeen directeur van Surpost, Ravin Dahoe, deze enveloppe in ontvangst nemen tijdens een korte ceremonie op het ministerie. Op de voorzijde van het carnet zijn afbeeldingen van 2 projecten die met de ondersteuning van de Chinese autoriteiten tot stand zijn gekomen. Het gaat hierbij om het Wanica Ziekenhuis en de brug bij Beekhuizen onder het Dalian IV-project. De tekst aan de binnenzijde van het carnet vermeldt: ‘Geïnspireerd door de historische banden en het strategisch partnerschap tussen onze landen en volkeren, evenals de solide diplomatieke betrekkingen’. Op de zegels  zijn een jongen en meisje in Chinese klederdracht afgebeeld.

Chandrikapersad Santokhi ontving tijdens de virtuele receptie georganiseerd ter herdenking van dit jubileum, als eerste een getekend carnet uit handen van minister Ramdin van BIBIZ.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerdenkingsenvelope Relatie Suriname China uitgegeven