donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
5
(1)

Herdenkingscarnet ivm inauguratie ambassade en consulaat in Marokko

lees ook ...

Medische Zending start psychische begeleiding voor nabestaan...

De nabestaanden van de Matawairamp in het district Brokopondo verkeren in een toestand van verwardheid en slapeloosheid, aldus minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, gisteren voor aanvang van de...

De directeur van Surpost, Ravin Dahoe, overhandigde op maandag 23 mei jongstleden een herdenkingscarnet aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken. Deze herdenkingsenveloppe werd uitgegeven ter gelegenheid van de herdenking van de inauguratie van een Ambassade en Consulaat van de Republiek Suriname in het Koninkrijk van Marokko op woensdag 25 mei 2022.

Minister Ramdin nam tijdens dit evenement de gelegenheid om wederom te benadrukken dat de buitenlandse dienst een onmisbaar onderdeel is van het regeringsapparaat van elk land ten behoeve van zowel politieke-, financieel-economische- en technische samenwerking. “De tijd dat landen zonder een buitenlandse dienst konden opereren is al lang voorbij”, zei de minister.

Op politiek gebied biedt de buitenlandse dienst grote voordelen,legde de minister uit. “De buitenlandse dienst moet niet slechts gezien worden als kostenplaatje maar meer als een investering die geld opbrengt. Uit de statistieken blijkt dat er twee- tot driemaal winst op jaarbasis eruit gehaald wordt dan wat geïnvesteerd is. En willen we dat andere landen ons bezoeken, dan zullen wij ook op bezoek moeten gaan. In de wereld moet je contact met elkaar hebben en de buitenlandse dienst faciliteert dat.” gaf de bewindsman mee.

Suriname en Marokko onderhouden sinds 28 juli 2004 diplomatieke betrekkingen en hebben die de afgelopen jaren doelgerichter gemaakt. Minister Ramdin bracht hierbij in herinnering diverse manieren van ondersteuning waaronder, dertig volledig gefinancierde beurzen vanuit Marokko, schenkingen, afspraken voor additionele bestellingen voor kunstmest tegen gereduceerd tarief, Covid-19 ondersteuning en materiaal ten behoeve van verschillende sectoren.

Minister Ramdin is op maandag 23 mei met een delegatie afgereid naar het Koninkrijk van Marokko voor het openen van de Ambassade van Suriname te Rabat. Het Consulaat komt te staan in Dakhla.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerdenkingscarnet ivm inauguratie ambassade en consulaat in Marokko