vrijdag 19 april 2024
27 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Herdenking gesneuvelde Surinamers 2de WO

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, vanwege de inflatiecijfers kun je uitrekenen hoeveel procent de koopkracht gedaald is. In 2020 en 2021  was de inflatie rond de zestig procen...

Minister Mathoera van Defensie heeft een krans gelegd met de waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, luitenant-kolonel Kioe A Sen, bij het monument aan de waterkant voor de Surinaamse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld.

“Het zijn helden die voor ons hebben gevochten en hun levens hebben gegeven om Suriname te beschermen; voor wereldvrede. Wij mogen ze daarom nooit vergeten”, zei minister Mathoera. De Tweede Wereldoorlog eindigde 77 jaar geleden. Suriname speelde een belangrijke rol in de oorlogsjaren, vooral door de levering van bauxiet aan de Amerikanen. Bovendien hebben honderden Surinaamse militairen aan deze oorlog deelgenomen onder de vlag van Nederland, toen nog moederland van Suriname.

De waarnemend bevelhebber zegt dat de Surinaamse defensieorganisatie streeft naar het behoud van de rust en vrede in de wereld. Hij vindt het daarom jammer dat zich momenteel toch een bepaalde situatie in de wereld voordoet die een gevaar hiervoor vormt. Vanwege de Covid-19-pandemie is er dit jaar wederom geen ceremoniële herdenking gehouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerdenking gesneuvelde Surinamers 2de WO