donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Herdenking gesneuvelde militairen Binnenlandse Oorlog

lees ook ...

Lim A Po: Hybrid electoral systems are becoming more commonp...

The Study Committee on Adjustment of the Electoral System's Hans Lim A Po provided an explanation of the precise steps that should be taken in order to change the election system. The most significant...

Jaarlijks op 8 augustus wordt er een herdenkingsbijeenkomst gehouden om de gesneuvelde militairen van de Binnenlandse oorlog te herdenken. Op deze dag werd in 1992  het Vredesakkoord  getekend. Het is een dag van eerbetoon aan de 72 gesneuvelde militairen. Nabestaanden en kameraden maken gebruik van de gelegenheid om gezamenlijk te herdenken en zo het verwerkingsproces door te komen.

“Dit moet nooit en nimmer meer plaatsvinden.” Was de overeenstemming van de aanwezigen aan de Gravenberchstraat, waaronder  minister van Defensie Krishna Mathoera, waarnemend bevelhebber Henri van Axeldongen, verschillende officieren van het Nationaal Leger en ex-militairen die tijdens dit binnenlands conflict van 1986 tot 1991 hebben gestreden.

“Zij verdienen deze ode en respect, omdat ze voor land en volk hebben gestreden. We moeten dit blijven doen, omdat elke samenleving kracht put uit haar helden. Als er geen helden waren, zouden we niet kunnen strijden tegen onrecht”, zo sprak Mathoera.

Na de één minuut stilte werden de namen van de 72 gesneuvelden  door een militair opgelezen. Dit  doet men als eerbetoon aan de gesneuvelden voor hun moed en het geven van hun hoogste goed – het leven – bij de bescherming van de natie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerdenking gesneuvelde militairen Binnenlandse Oorlog