vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
5
(1)

Herdenking Dag van de Arbeid in het teken van toenemende inflatie en onzekerheid

lees ook ...

All organizations have a place to commemorate their heydays

Chandrikapersad Santokhi, president of the Republic of Suriname, stated that the administration has chosen to link to a time period when it comes to the heydays of Chinese immigration, abolition of sl...

Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, herdenken werknemers wereldwijd de fundamentele rechten van de werkende klasse. Ook in Suriname is deze dag van betekenis, vooral nu de loontrekker door een moeilijke periode gaat. De prijzen van goederen en diensten in het land zijn enorm gestegen, waardoor het leven van de werkende klasse veel uitdagingen kent.

De VHP, een van de politieke partijen in Suriname, benadrukt dat de werkende klasse de kurk is waarop de economie van een land drijft. Het is daarom belangrijk dat de regering in samenwerking met de vakbonden uitkijkt naar mogelijkheden om de arbeidsomstandigheden te verbeteren, vooral nu de economie van het land in een herstelprogramma zit.

De VHP doet een beroep op werkgevers en de overheid als grootste werkgever om ervoor te zorgen dat werknemers onder goede omstandigheden kunnen werken. Ook roept de partij op om te kijken naar secundaire arbeidsvoorwaarden, die vaak een significant deel uitmaken van het behoeftepakket van werknemers.

De VHP begrijpt de vraag van vakbonden om lotsverbetering en benadrukt dat dialoog het beste instrument is om sterker en beter uit de huidige crisis te komen. De partij vraagt aan de regering om waar mogelijk de groep loontrekkers die nu tegen het bestaansminimum aan zitten, te ontzien of te ondersteunen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHerdenking Dag van de Arbeid in het teken van toenemende inflatie en onzekerheid