Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Herbouw Surinaams parlementsgebouw verloopt moeizaam vanwege COVID-19-crisis

Geplaatst

op

Herbouw Parlementsgebouw. Foto Nii

De COVID-19-crisis vormt een enorme stagnatie voor de herbouw van het parlementsgebouw en Algemene Zaken in Suriname. Het leveren van materiaal, geen volle bezetting en stagnatie zijn de voornaamste oorzaken die de werkzaamheden beïnvloeden.

“Een overmachtssituatie door COVID-19. Wij zullen te zijner tijd een inhaalmanoeuvre doen. Niemand kan er om heen. We zitten allemaal met hetzelfde probleem”, zegt projectleider Bouw DNA-gebouw, Phillip Dikland. De oplevering is gepland in februari 2022.

Ondanks COVID-19-crisis, wordt er wel verder gewerkt. Het internationaal aannemingsbedrijf 23rd Metallurgical Construction Co, dat het Streekziekenhuis Wanica had gebouwd, verricht de herbouwdiensten. Volgens Dikland is ruim 14 procent van het werk voltooid, voornamelijk funderingswerkzaamheden.

Opmerkelijk

Noemenswaardig is dat er een waterput is ontdekt onder de keldervloer van het oudgebouw Algemene Zaken. Het bestaan hiervan is niet bekend, terwijl de put achter het oude DNA-gebouw wel. De putten zorgen gelukkig niet voor stagnatie.

De herbouw van deze twee historische panden op het kruispunt van de Henck Arronstraat en Combéweg is het eerste project van de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). Rachel Joefield, Community and Communication Officer PURP, is tevreden over de progressie ondanks de COVID-19-crisis.

Wat tegenvalt is dat het PURP-programma stroef vordert. Verder gaf ze aan dat de Waterkant een facelift krijgt. Het resultaat van PURP zal publiek en ook toeristen aantrekken om te komen naar Paramaribo. De verwachting is dat er hierdoor meer economische activiteiten zullen ontstaan.

Culturu.com

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Harry van Novar

Nice

Ricky op :Herbouw van het parlementsgebouw .

Ik ben helemaal in de wolken.
Trap naar nergens wordt gewist
Het oude parlementsgebouw wordt opnieuw gebouwd.
Suriname was en is een gezegend land.Alles komt goed,
Dat geeft ons land waardigheid.
Treffosa.Advertentie

Suriname

Crèches en peuterscholen in Suriname mogen deuren vanaf 1 juni weer openen

Geplaatst

op

Angela Salmo, Directeur Sociale Zaken. Foto Nii

Crèches en peuterscholen hebben toestemming gekregen om vanaf 1 juni hun deuren weer open te doen. Deze mededeling heeft de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Angela Salmo, gisteren gedaan tijdens de COVID-19-persupdate.

De toestemming wordt verleend met goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid, dat ook de veiligheidsregels waaraan de opvanginstellingen zich moeten houden, heeft opgesteld. De Sozavo- directeur benadrukt dat er specifieke veiligheidsregels zullen gelden die door de crèches en peuterscholen moeten worden nageleefd. Vanaf 1 juni mogen personen in tehuizen en andere opvanginstellingen weer bezoek ontvangen.

Salmo zei verder dat de financiële ondersteuning aan crèchehouders en crèchemedewerkers onverkort doorgaat. Registratie vindt uitsluitend plaats bij het Bureau Opvanginstellingen van het ministerie van Sozavo aan de Waterkant, terwijl de uitbetalingen plaatsvinden aan bij de Stichting Volkshuisvesting aan de Madeliefjesstraat.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Volksgezondheid Suriname: “Twaalfde COVID-19-patiënt was in Frans-Guyana”

Geplaatst

op

Coronavirus Test

De twaalfde persoon die positief is getest op het COVID-19-virus is een Surinamer die uit Frans-Guyana komt. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid. Deze persoon is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina. Op 21 mei reisde hij vanuit Asisikriki te Papaiston in Frans-Guyana, waar hij werd opgenomen met buikklachten. Een neus swab werd afgenomen, de COVID-19-test werd ingezet en het resultaat was negatief.

Hij is door de Franse artsen geadviseerd om met een mondkapje te lopen. Deze persoon, een Surinamer, keerde vervolgens terug naar Suriname en begaf zich op 26 mei samen met zijn moeder naar de huisarts. De arts hoorde de persoon uit en stelde het COVID-19-team op de hoogte dat er vermoedelijk sprake was van een positief geval.

Vervolgens werd de test ingezet en het resultaat blijkt positief te zijn. De patiënt is opgenomen in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De moeder is in quarantaine geplaatst. Bij navraag bleek dat de persoon zich bij de oversteek alleen met de bootsman bevond. De artsen in Frans-Guyana hadden de man geadviseerd om uit voorzorg constant een mondkapje op te zetten. Hij heeft dit advies ook opgevolgd. De afdeling Epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van personen.

Met deze positieve case heeft Suriname nu twee actieve COVID-19-gevallen. Het ministerie doet een beroep op de samenleving om de preventieve COVID-19-maatregelen in acht te blijven nemen en zal de gemeenschap op de hoogte blijven stellen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen