dinsdag 7 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Henri Albert Maria Guda is overleden

lees ook ...

GOw2 kan markt “ruim voorzien” van brandstof

Marketing Asset Manager, Marc Refos van GOw2 zegt desgevraagd, dat zijn maatschappij voldoende brandstof heeft, zolang men normaal wil tanken. SOL levert nu veel minder. De leverancier wenst nu contan...

Henri Albert Maria Guda is 87 jaar geworden. Guda was de eerste secretaris-generaal van de International Bauxite Association. Deze is gevestigd te Jamaica. De oud-ambassadeur is overleden.

“Ik herinner me ambassadeur Guda als een zeer intellectuele, wel belezen en welbespraakte collega en diplomaat. Een diplomaat pur sang en van hoog kaliber. Ik heb veel kennis opgedaan in de gesprekken met hem en hem ook als een voorbeeldfiguur beschouwd.”  dit zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking aan de pers.

Guda heeft gewerkt op de toenmalige ministerie van Algemene en Buitenlandse Zaken. Van 1 november 1978 tot 18 juni 1996. Hij was ambassadeur Speciale Dienst van 1978 tot 1982 op het ministerie. Tussen 1 mei 1982 en november 1983 was hij ambassadeur van de Algemene dienst. In 1983 werd hij aangesteld als de Permanente Vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties. In november 2020 heeft hij nog een bijdrage geleverd bij de totstandkoming van de documentaire in verband met 45 jaar onafhankelijkheid van de Republiek Suriname. Deze Surinamer is op 25 maart overleden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHenri Albert Maria Guda is overleden