donderdag 30 mei 2024
27 C
Paramaribo
17 C
Amsterdam
0
(0)

Henk Redmond benadrukt behoefte aan duidelijke visie en koers van de regering

lees ook ...

Nationaal Leger houdt opendag

Het ministerie van Defensie heeft een open dag georganiseerd om de gemeenschap een kijkje achter de schermen te geven van de werkzaamheden van het Nationaal Leger (NL). Jon...

Henk Redmond, voorzitter van de stichting Father and Mother Figure (FMF), is van mening dat de visie en koers van de regering duidelijk gecommuniceerd moeten worden naar de samenleving. Hij vindt dat het hele volk recht heeft op duidelijkheid en benadrukt het belang van de visie van de president en de koers van de regering.

Redmond was aanwezig bij een bijeenkomst op zaterdag 20 mei 2023, waar vertegenwoordigers van verschillende organisaties en instanties werden geïnformeerd over de resultaten van de predialoog met het staatshoofd. Volgens hem zullen mensen de kracht hebben om te doen wat van hen wordt verwacht wanneer ze de visie begrijpen en omarmen.

In het perscentrum van het Kabinet van de President heeft hij ook zijn plannen gedeeld met de ministers van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Financiën en Planning, en Landbouw, Veeteelt en Visserij. Redmond is tevreden teruggeblikt op de bijeenkomst en benadrukt het belang van wederzijdse communicatie om draagvlak te creëren.

Hij hoopt dat de regering prioriteit zal geven aan maatschappelijke, financieel-economische en bestuurlijke kwesties. Politica Alice Amafo van de Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD) is blij met de presentatie van de resultaten, die volgens haar tegemoetkomen aan de wensen van belanghebbenden.

Ze is echter benieuwd naar de vormgeving van de nationale dialoog en benadrukt de prioriteit van het stabiliseren van de koers en de economie. Parlementslid Henk Aviankoi is tevreden met de gepresenteerde resultaten en heeft kwesties zoals armoede, hoge consumentenprijzen, criminaliteit en de woningnood besproken. Hij deelt de mening van president Santokhi dat de toegang tot kredietfaciliteiten voor ondernemers gemakkelijker moet worden gemaakt.

Rodney Cairo, voorzitter van de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM), was echter niet tevreden over het verloop van de bijeenkomst. Hij had graag meer gehoord over wat er specifiek voor de militairen zal worden gedaan. Cairo zal verslag uitbrengen aan de algemene ledenvergadering van de VRM en aangeven dat de vereniging met een reactie zal komen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHenk Redmond benadrukt behoefte aan duidelijke visie en koers van de regering