vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
5
(1)

Henar weer van water verstoken

lees ook ...

Support at the end of October from SRD 350 to SRD 1,250

It has been approved by the government to increase the benefit of social security beneficiaries from SRD 350 to SRD 1,250. This will take effect at the end of October. Minister Bronto Somohardjo of th...

Meer dan duizend gezinnen te Henar in Nickerie, kwamen dit weekend weer zonder schoon drinkwater te zitten. De mensen hebben waren boos en zijn de situatie zat. De bewoners van Henar wilden de brug te Nickerie barricaderen, terwijl president Chan Santokhi het district aan zou doen op zaterdag 06 november.

De politie zette politieagenten in om de brug te bewaken met ondersteuning van de militairen van het Nationaal Leger (NL) en voorkwam de actie van de boze burgers. Ook een actie die voor vandaag (zondagochtend) gepland was, werd voorkomen.

Senrita Gobardhan, districtscommissaris van Nickerie zegt dat er maatregelen zijn getroffen zo gauw als zij door de SWM op de hoogte was gebracht van de situatie bij de waterbron te Henar.

Een watertank zou zaterdag tussen 12 en 1 uur richting Henar zijn gegaan, die vanwege het verwisselen van zijn klutsplaat niet eerder kon vertrekken dan werd gevraagd. “Een ander watertank die 5.000 liter water kan vervoeren, die is tegen twaalven ook in Nickerie. Dan gaan ze vullen bij SWM. En dan starten ze gelijk met waterdistributie”, zegt Gobardhan.

Aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) in Suriname, David Abiamofo, is naar nog één watertank gevraagd. De twee watertanks die momenteel worden ingezet zijn niet genoeg om de waterbehoefte op te lossen. “Ik snap de mensen totaal, want zonder water kan je niets doen, maar we zijn bezig”, zegt Gobardhan.

Henar heeft eerder al problemen gehad met de watervoorziening. In augustus van dit jaar was dit probleem al aan de orde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHenar weer van water verstoken