dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
4
(1)

Hellings in ere hersteld bij de Energie Bedrijven Suriname

lees ook ...

Volk betaald voor rommelende autoriteiten

Deze foto hierboven symboliseert de actuele en realistische situatie die de doorsnee Surinamer ervaart. We betalen voor de financiële rommel gemaakt door de autoriteiten. Onlangs, op 16 juli zat reger...

De rust is vandaag gekeerd in de Energie Bedrijven Suriname. Vicepresident Ronnie Brunswijk is erin geslaagd om partijen bij elkaar te brengen. Ook Santhoki heeft een bijdrage geleverd. Marciano Hellings herhaalde zijn verontschuldiging en de CEO Leo Brunswijk moest op zijn beurt hetzelfde doen publiekelijk. Eenheid maakt macht. De Unie van Assertieve vakbonden sloten zich vandaag aan bij de strijd van OWOS. Het vakbondswezen heeft resultaat geboekt.

Hellings is in ere hersteld. De OWOS heeft de strijdbijl begraven na tegenstand om rekening mee te houden en heeft weer vertrouwen in de directie van de EBS. Men richt zich nu op het werken aan een betere loonstructuur bij het bedrijf via de CAO- onderhandelingen. De Unie van Assertieve Vakbonden, die vanaf vandaag in actie, alsook het bestuur en de leden zijn tevreden met het behaalde resultaat.

Merkwaardig is dat de moeder van Brunswijk gesproken heeft met zowel haar zoon Leo Brunswijk en Hellings over deze kwestie om te stimuleren dat de rust terugkeert. Hellings was door de vicepresident uitgenodigd op zijn kantoor te Moengo om de zaak te bespreken en te zoeken naar een oplossing. Dit is bereikt nadat de directie is gehoord. Ook president Santhoki heeft zich niet onbetuigd gelaten. Hij nodigde Hellings uit op zijn kantoor te Lelydorp om te komen tot een oplossing.

De vicepresident heeft na het bereikte akkoord een oproep gedaan om het werk te hervatten en de OWOS-leden zijn akkoord gegaan. Vakbondsleider Hellings garandeert dat de werkzaamheden hervat zullen worden. Hij heeft ook zich verontschuldigd tegenover de samenleving, voor nadelen ondervonden door de toen ontstane situatie. De actie is in een vriendschappelijke sfeer beëindigd in aanwezigheid van de vicepresident.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHellings in ere hersteld bij de Energie Bedrijven Suriname