zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15.4 C
Amsterdam
3
(2)

Helft drugscriminelen in Antwerpse haven uit Nederland: veel Surinamers betrokken

lees ook ...

Nederland en Suriname bundelen krachten voor teruggave kolon...

Suriname en Nederland hebben afgesproken om samen te werken, om op het gebied van culturele samenwerking, aan de teruggave van objecten die tijdens de koloniale periode uit Suriname zijn meegenomen en...

In de Antwerpse haven, waar drugscriminaliteit een zorgwekkende proportie aanneemt, blijkt ongeveer de helft van de gearresteerde verdachten afkomstig te zijn uit Nederland. Onder hen bevinden zich ook veel personen uit Suriname, die via Nederland naar de regio rondom Antwerpen migreren.

Dit werd onthuld in een interview dat het hoofd van het Belgische Openbaar Ministerie gaf aan de Nederlandse krant NRC. Volgens de topfunctionaris van het OM is er sprake van misbruik van visa die door de Nederlandse ambassade worden verstrekt aan Surinamers.

“Het patroon is dat men op Schiphol landt en binnen korte tijd hier in België arriveert. Wat begon met overlast in openbare ruimtes en bij stationsbuurten, heeft zich nu uitgebreid naar drugsgerelateerde criminaliteit,” aldus het hoofd van het OM in het interview met de krant.

De Belgische autoriteiten hebben de Nederlandse ambassade aangesproken over dit probleem, waarbij zij suggereren dat de ambassade in Suriname een strenger visumbeleid zou kunnen hanteren om dergelijke situaties te voorkomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandHelft drugscriminelen in Antwerpse haven uit Nederland: veel Surinamers betrokken