vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Healthy lifestyle officers voor Marowijne

lees ook ...

Nederlandse Brigade-generaal Jan Hut ontmoet minister Mathoe...

Dit jaar voert het Commando Zeestrijdkrachten met het Korps Mariniers de Jungle Warfare (Instructor) Course uit in Suriname. In het kader hiervan bracht de Nederlandse brigade-generaal der mariniers, ...

In het nucleuscentrum op Albina in het district Marowijne is de eerste groep van Healthy Lifestyle Officers’ formeel geïnstalleerd. Districtscommissaris (dc) Olivia Domini van Marowijne-Zuidwest was zeer verheugd met het programma en de keus voor de installatie in haar bestuursgebied. “Jullie zijn bijzonder om je zo in te zetten om anderen te helpen, en ook nog op vrijwillige basis”, sprak de burgermoeder.

De bedoeling van het Healthy Lifestyle Officer programma is om de kennis van jongeren te verbreden over gezondheid gerelateerde onderwerpen, bewustwording te bewerkstelligen op het gebied van volksgezondheid, de weerbaarheid van de jongeren te vergroten alsook de capaciteit van de bestaande Healthy Lifestyle Programma’s.

Het gaat om een initiatief ontstaan tijdens de covid-19-pandemie als gevolg van de effecten hiervan en de ontstane economische situatie in Suriname. Doordat er steeds meer jongeren in een isolement zijn geraakt, is informatie voor deze groep meer dan ooit noodzakelijk. Het gebrek aan adequate of verkeerde informatie kan leiden tot suïcidaal gedrag, verslaving, verlies van normen en waarden, drop-outs, geweld, criminaliteit en ongezond leven.

In 2021 is met de ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid het initiatief genomen om een Healthy Lifestyle-programma te ontwikkelen. Directeur Rakesh Gajadhar Sukul is zeer content hiermee. “Jullie zijn nu ready en hebben voldoende grondslag om ondersteuning in het veld te bieden”, richtte hij zich tot de healthy lifestyle officers.

Angela van der Kooye, voorzitter van het Healthy Lifestyle Programma, noemde het een bijzonder moment om in Marowijne te zijn en het startsein te geven voor de promotionele activiteiten op scholen, in jongeren- en/of buurtorganisaties.

De Healthy Lifestyle Officers zijn afkomstig uit de districten Wanica, Paramaribo, Commewijne, Nickerie en Commewijne. Zij zullen binnen hun eigen netwerk en leefomgeving impactvol communiceren met jongeren van 12-21 jaar. Het ligt in de bedoeling om ook Healthy Lifestyle Officers te installeren in de andere districten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHealthy lifestyle officers voor Marowijne