woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Harvey Panka president Associatie van Caribische Mediawerkers

lees ook ...

Surinaamse economisten: “Vp Brunswijk’s goudontvangst ...

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft in haar recente elektronische publicatie INZICHT kritiek geuit op vicepresident Ronnie Brunswijk, die volgens hen een verkeerd voorbeeld geeft doo...

De Associatie van Caribische Mediawerkers (ACM) wordt nu geleid door Harvey Panka. Nita Ramcharan en Edward Troon mochten dienen als vice president. Nu is Harvey Panka gekozen als voorzitter, na een zittingstermijn als secretaris in het vorig bestuur. Het is de eerste keer dat Suriname gekozen is als voorzitter. Tijdens de elfde tweejaarlijkse algemene vergadering in Guyana is een nieuw bestuur gekozen afgelopen zondag.

Verder bestaat het bestuur uit Nazima Raghubir uit Guyana als eerste vicepresident, Milton Walker uit Jamaica als tweede vicepresident, Denis Chabrol uit Guyana als secretaris-generaal, Soyni Gray van Trinidad en Tobago als adjunct-secretaris-generaal. Myriam Malmin van Martinque en Andre Huie van St. Kitts en Nevis werden verkozen tot commissarissen.

Twaalf regionale verenigingen, focal points  en 22 personen woonden de elfde tweejaarlijkse algemene vergadering van de ACM bij. Sommigen hebben virtueel deelgenomen. Tijdens deze ontmoeting werden landenrapporten ingediend en besproken.

Twee resoluties werden ingediend. Eén zal behandeld worden tijdens een speciale vergadering van de ACM en de andere werd aangenomen om de geografische vertegenwoordiging te verbreden.

Het gekozen ACM-bestuur zal zich blijven bezighouden met persvrijheid en professionele ontwikkeling van de media. Men zal blijven werken aan versterking van de relatie met internationale organisaties voor vrijheid van meningsuiting.

“Het huidig bestuur gaat net als het vorig bestuur verder met het zoveel mogelijk organiseren van trainingen. Daarvoor wil zij de relatie met het Media Institute of the Caribbean versterken. Deze organisatie is een onafhankelijk instituut dat banden heeft met grote organisaties van journalisten die ook trainingen verzorgen”, aldus Panka. De nieuwe voorzitter meent dat er op de Internationale dag van de Persvrijheid op 3 mei mogelijk wat georganiseerd zal worden door de ACM. “Maar we moeten de meeting om dat te organiseren nog houden”, zegt hij.

Panka is lid van de Surinaamse Vereniging van Journalisten, van waaruit hij ook is voorgedragen.

Bron foto: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHarvey Panka president Associatie van Caribische Mediawerkers