zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Harold Deel benoemd tot districtsraadslid van Sipaliwini

lees ook ...

Reorganisatie en transparantie van schoolvervoer afdeling Mi...

De afdeling Schoolvervoer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft de reorganisatie en transparantie van haar diensten geïnitieerd. Bushhouders die diensten verlenen aan ...

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft op 07 augustus jongstleden, de kandidaat Harold Deel officieel beëdigd tot Districtsraad-lid van het district Sipaliwini. Een Dr-lid wordt onder andere belast met het tot stand brengen van de begrotingen, maar ook om de zaken die binnen het district prioriteit genieten, mee te nemen in een ressort plan en vervolgens te vervatten in een districtsplan.

De minister gaf aan dat de taken van een Dr-lid niet eenvoudig zijn. “Het binnenland met name, kent veel uitdagingen, vooral gezien de financiële situatie. Echter als Dr-lid bent u vaak in het veld en kent daarbij de ondernemers die actief zijn binnen het district. Het doel is uiteindelijk om samen met uw districtscommissaris van gedachten te wisselen om middelen te vergaren ten voordele van het district”, stelde de bewindsvrouw.

De minister sprak de hoop uit dat het Dr-lid zijn best  zal doen in de uitvoering van zijn taken zodat het district weer in de ‘running’ komt. Voor de beëdiging werd door DC Erwin Linga van Boven-Coppename, als vervanger van DC Deel, de belofte formulier gelezen waarna de belofte werd afgenomen door minister Emanuël.

Aanwezig waren Minister Emanuël, Directeur Maverick Boejoekoe van Regionale Ontwikkeling, OD Jennifer Jozefzoon – Wachter van Decentralisatie en Districtsbestuur , Beleidsadviseur Ettiré Patra, Dc Erwin Linga en het nieuwbakken Dr-lid Harold Deel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHarold Deel benoemd tot districtsraadslid van Sipaliwini