donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
3.6
(50)

BREAKING… HANDLANGERS ROVERHEID MAKEN SURINAME 5.4 MILJARD USD ARMER

lees ook ...

Geupdate:

BREAKING…..

De N.V. Havenbeheer Suriname is een samenwerking aangegaan met Phoenix Development Holding Company LLC (PDC) voor het bouwen van een diepwaterhaven in Nickerie. Er zullen 5,4 miljard US dollars geïnvesteerd worden in dit project, wat niet niks is.

De diepzeehaven zal na 25 jaar volledig in bezit komen van Suriname. Directeur Talea gaf aan dat er meerdere samenwerkingsverbanden met de PDC aangegaan zullen worden ten behoeve van de Surinaamse economie.

Maar wat is Phoenix Development Company LLC precies?

 

Ik zag overal Red Flags in dit te simpel verhaal en heb de website opgezocht

Op de website van de Phoenix Development Holding Company LLC is te zien dat de company geen bouwbedrijf is en dat er geen bouwkundigen in de leiding van het bedrijf zitten. De mensen die de company vormen hebben van alles gestudeerd behalve bouwkunde. Er zijn piloten, onderhandelaars, gas en electriciteitskenners, advocaten, marketeers enzovoorts. Alles behalve (weg en waterbouwkundig) Ingenieurs.

Een groep ambtenaren met deze kwaliteiten en meer (verstand van onderhandelen met diepzeehavenbouwers bijvoorbeeld), moesten in Suriname in een commissie zitten die het diepzeehaven bouwbedrijf moest aantrekken. Nu zitten personen met deze kwaliteiten in een company die diepzeehavens wil bouwen, zonder scholing daarover of kennis. Zij vragen dik geld voor de bemiddeling in het zoeken naar bouwcompanies die de diepzeehaven moeten bouwen, omdat het een stelletje fraudeurs zijn.  De Company is dus geen building business maar een moneymaking business!   

Onze overheid heeft voldoende mensen in dienst met de kwaliteiten die er nodig zijn om het juiste bedrijf uit te kiezen voor de bouw van de haven. Personen met deze kwaliteiten hoeven en kunnen niet aan de andere kant van de tafel zitten, om veel geld te ontvangen alsof zij de diepzeehaven kunnen bouwen. Dit lijkt op de nieuwste roof van onze Roverheid. En bedenkt u even, als ze openlijk  termijndepositos hebben kunnen geven aan onder ander banken met 90 procent rente, dan is dit een fluitje van een cent, als we niet in opstand komen. 

Op de website van PDC staan er projecten aangegeven  die ze zouden hebben gedaan. Maar het blijkt dat al die projecten nog in de planning liggen voor Suriname. Zij hebben behalve geen kennis van diepzeehavens bouwen, ook geen ervaring daarmee en ook niet met het bouwen van tafels of stoelen. Suriname zou veel beter af zijn als er een company was aangetrokken die al grote bouwwerken aan had genomen en die dus de kennis daarvoor in huis had, in plaats van een groep mensen die geld willen verdienen(roven) als middleman over de ruggen van hardwerkende Surinamers.

Bovenstaande wil zeggen dat de diepzeehaven hun allereerste project is dat ze zonder enige kennis in huis, willen gaan of laten bouwen. Ze hebben dus nog geen stoep of trap gebouwd, maar hun eerste projekt, let wel zonder enige kennis van het vak, wordt een diepzeehaven. Knap hoor, als je in sprookjes gelooft!

Daarbij komt nog dat er nergens staat wanneer het bedrijf is opgericht. Onderin de website staat ergens: © 2022 by Phoenix Development Holding Company LLC. Dit wil zeggen dat de website van 2022 is. Er zou ook zijn gezegd dat de onderhandelingen al twee jaar terug zijn begonnen. Maar bestond het bedrijf toen al? En al bestond het, ze hebben nog nergens een bouwwerk opgeleverd. Ze willen in Suriname starten, met nul ervaring en nul architecten en bouwkundigen in hun company. Gaan zij die architecten en bouwkundigen dan inhuren? Dan wordt het een dubbele betaling voor Suriname. Dat kan Suriname niet aan en dat lijken de Surinaamse machthebbers niet te willen weten, want zij verdienen er waarschijnlijk ook dik aan.

De Phoenix Development Holding Company LLC  komt dus gewoon een ‘N’nyan’ maken in Suriname en gaat een deskundig bedrijf inhuren om het werk te doen, want zij zelf, weten niets van het bouwen van diepzeehavens. De 5.4 miljard US dollar kon minder zijn als men gewoon experts had ingehuurd inplaats van een club mensen die snel een bedrijf hebben opgericht om als tussenpersoon te fungeren en zo aan geld te komen. Suriname heeft geen geld om tussenpersonen of -bedrijven te betalen. De Phoenix Development Company lijkt op één van de tentakels van onze Roverheid; om een grote slag slaan, vóór ze gaan!

En wie gaat dat betalen na 2025? Suriname en de Surinamers, niet deze regering!

Nog een laatste belangrijk weetje: Er zitten twee Surinamers in de ‘I don’t know nothing about building a port’ Company, met name:Vidjay Doerga en Rax Ilahibaks.

In een vorige column was vermeld dat minister Ramdin die bij het ministerie van Financien waarneemt, feitelijk gewoon de bewaker van het ministerie is, zodat niemand kan zien wat er daar in het duister gebeurt. Het is een opluchting te weten dat deze volgende roof al uit is gekomen zoals ook was voorspelt. In de column stond namelijk dat hun roofplannen altijd vroegtijdig uitkomen, omdat ze zelfs te stom zijn om voor de duvel te dansen.

 

Het is mij een opluchting dat u dit alles nu ook weer weet.

 

 

Trish

 

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

39 REACTIES

39 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBREAKING... HANDLANGERS ROVERHEID MAKEN SURINAME 5.4 MILJARD USD ARMER