Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Handelsbanken Suriname verhogen stortingskosten met 900 procent

Geplaatst

op

Mastercard Logo 1

Ouders en studenten die collegegeld gingen storten bij enkele van de handelsbanken in Suriname, kwamen voor een onplezierige verrassing te staan. De stortingskosten van SRD 2.50 waren verhoogd naar SRD 25. Deze verhoging was volgens zeggen van de bank cliënten niet van tevoren bekend gemaakt.

“Er is geïnvesteerd in goedkopere, veiligere en efficiëntere betaalmethoden geeft een leidinggevende van één van de handelsbanken aan. Het is makkelijker en de cliënt hoeft niet altijd met geld op zak te lopen. Deze elektronische systemen zijn ook voor de bank efficiënter dan het cash geldverkeer. Wij hebben veel geïnvesteerd in deze systemen ten behoeve van onze cliënten”, vertelt de functionaris. “Als er cliënten zijn die daar nog aan moeten wennen mogen die aan kas betalen, maar diegenen die dat te duur vinden mogen gebruik maken van de goedkopere elektronische alternatieven die de banken speciaal voor hen mogelijk hebben gemaakt.” – culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maisa
zondag 9 augustus 2020 09:55

Wie niet leren wilt moet voelen. Letterlijk en figuurlijk

Lucinda
zondag 9 augustus 2020 13:02

SRD 25 is veel te duur voor het arm volk. SRD 5.00 zou beter zijn. Niet het arme volk en de studenten nodeloos uitbuiten. De banken moeten zorgen dat Boefdraad en de overige boevenbende al het gestolen geld terug in kas krijgen. Het arme volk heeft al genoeg tol moeten betalen. Schaamteloos fit soort praktijken.

Lunes Armand
zondag 9 augustus 2020 14:38

Er moeten regels en procedures komen vanuit de overheid voor deze verhogingen/veranderingen. Een minmale tijd van bvb. 1 mnd moet uitgetrokken worden voor bekendmakingen via de diverse media’s. De bankiersvereniging zal hierop moeten toezien. Indien niet dan volgt er een boete. De banken prediken giraal bankieren! Waarom niet de mogelijkheid om internet bankieren van huisuit aan te vragen en gehonoreerd te krijgen? Een document wordt op hun webstie ingevuld, uitgeprint getekend en moet daarna persoonlijk worden ingeleverd om dan toch weer 101 vrgn te beantwoorden. Stel al de vragen op het document op de website, laat het vandaar gesubmit worden… Lees verder »

Lunes Armand
zondag 9 augustus 2020 14:56

Het zal goed zijn als specifieke stortingen als school en college gelden ontzien worden van deze stortings kosten. Ook stortingen beneden bvb. Srd.1500 zou gratis kunnen zijn; t/m Srd.5000.- wordt Srd.10 en voor alles daarboven Srd.25 betaald. Indien men persoonlijk komt storten is het t/m Srd.5000 gratis en alles daarboven blijft op Srd.25 Deze regeling zal dan voor een bapaalde tijd moeten gelden, waarbij er in de tussentijd wordt gewerkt aan het versoepelen van de internetbanking aanvraag. Het storten van school, college en gelden die verplicht op de bank gestort dienen te worden zal ten alle tijden gratis moeten zijn.… Lees verder »

Marcus
zondag 9 augustus 2020 16:22

Zijn die ouderen en arme mensen gaan het voelen die rijke mensen betalen al met pin of hebben telebankieren. Ze pakken die arme mensen

De waarheid
zondag 9 augustus 2020 22:39

Tja dit is niet echt slim, mensen gaan geen geld meer naar de bank brengen als je zoveel moet betalen.
Beter is het als het even een halfjaar niets kost om geld te storten, dan komt er waarschijnlijk wel meer geld makkelijk de bank in. En wat de banken via de computer doen aan administratie kost amper wat. Trouwens wie betaald er nog aan de kas? Wat ouderwets allemaal, dat kan toch veel makkelijker.
Gewoon meteen via internet betalen. Zijn we dan ook hier in stil blijven staan? De hele wereld om ons heen doet alles via internet.Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen